Kaikki tiedotteet

29.09.2021 | Uutinen

Saat turvaa sähkön hinnoitteluun Kotimaan Energian suosituilla palveluilla. Lue vallitsevasta markkinatilanteesta ja täydennä sähködiiliäsi!

​Me Kotimaan Energialla seuraamme jatkuvasti sähkömarkkinoiden ja sähkön hinnan kehitystä. Sitä kautta pystymme tarjoamaan kuluttajille aina kilpailukykyisen ja kannattavan sähkösopimuksen erinomaisilla palveluilla tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sähkön markkinahinta on puhututtanut viime aikoina ja se on tällä hetkellä poikkeuksellisen korkealla. Mistä tämä johtuu ja mitä ratkaisuja Kotimaan Energialla on tarjota?

Sähkön markkinahintaan vaikuttavat monet tekijät. Näitä ovat esimerkiksi yleinen sähkön kulutuksen määrä, pohjoismaisen vesivoiman hinta, hiilen markkinahinta sekä päästöoikeuksien markkinahinta. Jos hinnan nousupaine on kova näissä tekijöissä, se näkyy kuluttajalle korkeana sähkön hintana. Sateisten ja lumisten jaksojen aikana vesivarastot täyttyvät ja vesivoimaa on saatavilla enemmän. Koska viime kuukaudet ovat olleet ennätyksellisen kuivia ja lämpimiä, vesivarastot ovat olleen huomattavasti normaalia matalammalla tasolla ja sähkön hinta tämän vuoksi noussut. Tilanteeseen on vaikuttanut jonkin verran myös tuulivoima – kesä oli kaiken lisäksi normaalia tyynempi jolloin tuulivoimaakaan ei ole ollut tarjolla tavanomaiseen tapaan. Toisaalta sähkön hintaan Suomessa vaikuttaa myös sähkön hinta muualla Euroopassa. Koska Pohjoismaissa tuotettua sähköä tuodaan yli maarajojen, tämä heijastuu myös suomalaisiin sähkön hintoihin. Euroopan hintoihin vaikuttaa päästöoikeuksien hintojen nousu. Samaten raaka-aineiden (esimerkiksi öljyn) markkinahinnat ovat olleet noususuunnassa.

PÖRSSISÄHKÖÄ VAI KIINTEÄHINTAINEN SOPIMUS?

Voit säästää pörssisähköllä, jos voit ajoittaa sähkönkäyttöäsi edullisemmille pörssisähkön tunneille. Silloin suosittelemme Netto Diili 24 kk sähkösopimusta, jonka hinnoittelu noudattaa tuntitarkasti pörssisähkön markkinahintaa. Sähkösi hinta on aina ajan tasalla. Kun sähkön markkinahinta laskee, hyödyt siitä heti. Netto Diili 24kk:een voit yhdistää myös Hintaturva-palvelumme, jonka avulla voit kiinnittää pörssisidonnaisen sähkösopimuksesi hinnan tarjotulle aikavälille. Löydät meiltä myös edullisen kiinteähintaisen Hyvä Diili 24kk- sähkösopimuksen, jossa kWh-hinta pysyy samana koko sopimuskauden. Tämä on valintasi, kun arvostat vakaata sähkön kilowattihintaa.

ETKÖ OLE VIELÄ KOTIMAAN ENERGIAN ASIAKAS

Nappaa Kotimaan Energian palkitsevaa pörssisähköä, saat heti ensimmäiselle laskulle ilmaiseksi satoja sähkötunteja! Lisäksi palkitsemme pitkäaikaisia asiakkaitamme – joka päivä! Tilaa palkitseva Netto Diili 24 kk ja nauti asiakaseduistasi jo tänään. Pörssisähköasiakkaat voivat seurata sähkön hintoja esimerkiksi Fingridin Tuntihinta-sovelluksesta, sillä sähkön hinta heilahtelee päivästä ja tunnista toiseen. Näin ollen voit Netto Diili 24 kk -asiakkaana ajoittaa kulutuksesi edullisille tunneille ja vaikuttaa suoraan sähkölaskuusi. Voit myös tutustua Kotimaan Energian muihin sähkötuotteisiin, josta voit valita tarpeisiisi sopivan sähkötuotteen sopivilla lisäarvopalveluilla.

LISÄARVOA SÄHKÖSOPIMUKSELLESI

Kotimaan Energian lisäarvotuotteilla saat nimensä mukaisesti lisäarvoa sähkösopimuksellesi. Tilaa sähkösopimuksellesi palkitsevaa lisäarvoa markkinatilannetta silmällä pitäen:

Tilaa Joustovara - Joustovaralla lisää joustavuutta laskujen maksuun.

Tilaa Vaihtoturva - Vaihda edullisempaan sähködiiliin.

Tilaa Hintaturva - Suojaa pörssisähkön hinnannousulta.

SÄHKÖN SÄÄSTÄMINEN EI OLE VAIKEAA

Kaikki tietävät, että sähkösopimuksen säännöllisellä kilpailuttamisella voi säästää huomattavasti rahaa. Sähkölaskua voi ja kannattaa pienentää myös sähkönkulutusta vähentämällä. Kodin sähkönkulutus näkyy kätevästi sähkölaskulla. Laskusta kannattaa tarkistaa ainakin, mikä on lämmityksen osuus ja suuruus koko summasta. Lämmityksen hinta on nimittäin merkittävä sähkölämpiävän omakotitalon sähkönkulutuksessa, kuten myös rivitalon sähkönkulutuksessa. Selvitä lisäksi kodinkoneiden sähkönkulutus ja ehkä yllättävätkin sähkösyöpöt. Kun olet selvillä kotisi sähkönkulutuksesta ja tehnyt tarvittavat säästötoimenpiteet, tarkista, että sinulla on

tilauksessa juuri sinun tarpeisiisi sopiva edullinen sähkösopimus.

SÄHKÖNSÄÄSTÖVINKKEJÄ

Voit itse vaikuttaa sähkölaskusi kokoon nipistämällä sähkön kulutustasi arjessa. Energiaa ei kannata tuhlata turhaan. Tutustu helppoihin energiansäästövinkkeihin täällä.

PALKITSEMME ASIAKKAAMME ILMAISILLA SÄHKÖTUNNEILLA

Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Tiesitkö, että Kotimaan Energian asiakkaana voit tienata tunnin ilmaista sähköenergiaa – joka päivä. Sähkötunti-edun aktivointi edellyttää ainoastaan sähköisen asiakasviestinnän ja laskutuksen valintaa. Ilmaisia sähkötunteja kertyy kalenterivuosi kerrallaan edun aktivointipäivästä alkaen. Edellisen vuoden aikana tienatut sähkötunnit hyvitetään vuosittain heinäkuun kulutuksesta. Saat siis selvää säästöä sähkölaskulle, vain olemalla asiakkaamme.

Lue lisää täällä.