Miten valitset oikean sähkösopimuksen?

Täydellisen matchin voi löytää netistä tai siihen voi törmätä kauppakeskuksen käytävällä. Joku voi vastata tuntemattomaan numeroon ja loppu on historiaa. Mutta mistä tietää, että on löytänyt sen oikean? Mistä tietää, että voi vihdoin lopettaa etsimisen…siis sähkösopimuksen etsimisen! Luuletko, että olet jo löytänyt sinulle oikean sähkösopimuksen? Muistathan, että paras sähkösopimus kolme vuotta sitten ei välttämättä ole paras sähkösopimus enää tänä päivänä. Onko asuinmuotosi tai elämäntapasi muuttunut? Tai onko sijaintisi riski-tuotto -koordinaatistolla vaihtunut? Eli siis: olisiko nyt aika kilpailuttaa uusi sähkösopimus? Ja mitä tulee ottaa huomioon sähkösopimusta valitessa? Jatka lukemista, niin tiedät! 

Sähkösopimus kerrostaloon - ota huomioon neliöt ja elämäntilanne 

Millainen on kaikista paras sähkösopimus kerrostaloon? Kerrostaloasuntoja on hyvin eri kokoisia ja niissä asuu sähkönkäyttötottumuksiltaan hyvin erilaisia perheitä. Ei siis ole yhtä oikeaa vastausta siihen, millainen sähkösopimus kerrostaloon sopii. Kerrostaloasunnot lämpiävät usein kaukolämmöllä ja niiden sähkönkäyttö on usein muutenkin maltillista, erityisesti yksiöissä ja kaksioissa. Eli kun miettii, mikä sähkösopimus kerrostaloon on otollisin, kannattaa harkita pörssisähköä. Se nimittäin mahdollistaa sähkön käytön kaikista edullisimpina tunteina ja tätä kautta huomattavat säästöt! Jos siis etsit uutta sähkösopimusta kerrostaloon ja haluat hyötyä tuntitarkoista hinnoista, tutustu edulliseen Netto Diiliin! Vai onko ostoslistallasi tavallisen sähködiilin sijaan sähkösopimus opiskelijalle? Jos olet opiskelija, niin sinun kannattaakin etsiä erityisesti sähkösopimuksia opiskelijoille. Opiskelijasähkösopimus on nimittäin opiskelijabudjettiin sopiva halpa sähkösopimus - solmi palkitseva opiskelijan sähkösopimus netissä! 

Sähkösopimus rivitaloon - pörssi- vai kiinteähintaista sähköä? 

Oletko muuttamassa rivitaloasuntoon ja mietit, mikä on paras sähkösopimus rivitaloon? Paras sähkösopimus rivitaloon voi olla sama kuin paras sähkösopimus kerrostaloon. Jos rivitalossa asuva haluaa hyötyä aina ajantasaisesta sähkön hinnasta, hän voi tilata kotiinsa pörssisähköä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että sähkön käytön säätely eri tunteina ei ole samalla tavalla mahdollista sähkölämmitteisissä talouksissa kuin vaikkapa kaukolämpötalouksissa. Sähkön käyttöä on hankalaa rajoittaa tai siirtää iltatunteihin erityisesti talvikuukausina, jolloin lämmön haluaa mitä todennäköisimmin pitää jatkuvasti päällä.  

Mutta millainen sähkösopimus rivitaloon sopii parhaiten, jos haluaa pörssisähkön sijaan kiinteähintaisen sähkösopimuksen? Tällöin kannattaa tutustua Hyvään Diiliin, jossa sähkölle on koko sopimuskauden ajan kiinteä kWh-hinta ja jonka avulla sähkölaskun suuruus on helppo ennakoida. Mikä sähkösopimus rivitaloon -päätöksessä kannattaa siis aina miettiä, arvostaako enemmän mahdollisuutta hyötyä edullisista sähkötunneista vai onko ennakoitavuus ja helppous kaikista tärkein kriteeri. Sähkösopimusten vertailu kannattaa! 

Millainen sähkösopimus omakotitaloon ja kesämökille? 

Oletko muuttamassa omakotitaloon ja mietit, mikä sähkösopimus omakotitaloon olisi kaikista paras vaihtoehto? Kun etsinnässä on sähkösopimus omakotitaloon, on olennaista huomioida, onko talo sähkölämmitteinen vai ei. Nelihenkisen perheen vuosittainen sähkönkulutus sähkölämmitteisessä omakotitalossa on 19 000 kilowattitunnin luokkaa, kun taas muussa kuin sähkölämmitteisessä huomattavasti vähemmän - noin 5 000 kilowattituntia. Fiksu ja mahdollisimman edullinen sähkösopimus omakotitaloon voi hyvinkin olla kiinteähintainen sähkösopimus, jonka avulla kustannuksiin on helppo varautua ennalta. Jos hakusessa on kuitenkin halvin sähkösopimus omakotitaloon ja sähkönkäyttöä voi mukauttaa edullisten tuntien mukaan, voi muuttuvahintainen pörssisähkökin olla todella hyvä sähkösopimus omakotitaloon. Kannattaa kuitenkin aina pitää mielessä, että sähkölämmitteisissä taloissa eri hintaisilla sähkötunneilla kikkailu ei ole helppoa.  

Entäs sähkösopimus mökille? Sopiiko sinne sama sähkösopimus kuin omakotitaloon? Sähköyhtiöillä ei ole valikoimassaan erikseen sähkösopimuksia mökeille. Joten kun miettii, millainen sähkösopimus mökille kannattaa hankkia, on vaihtoehtoina samat sähkösopimukset kuin varsinaiseen kotiinkin. Eli voit hankkia kesäasuntoosi sähkösopimuksen, jossa maksat sähköstä kiinteää kWh-hintaa tai pörssisähkösopimuksen, jossa maksat sähköpörssin hintojen mukaan muuttuvaa kWh-hintaa. Yleensä pörssisähkösopimusta suositellaan kesämökeille, jotka ovat käytössä ympäri vuoden ja jolloin sähköntarve kattaa kaikki kuukaudet. Jos kesämökki on kuitenkin käytössä vain kesäisin ja sähköntarve kestää vain muutamia kuukausia, kannattaa valita kuukausimaksuton sähkösopimus. Näin et maksa perusmaksua, joka peritään joka kuukausi, vaikket käyttäisi sähköjä lainkaan.  

Ratkaiseeko paikka? Sähkösopimus Tampereelle ja sähkösopimus Ouluun samasta osoitteesta 

Useimmilla sähköyhtiöillä on tarjolla sähkösopimuksia koko valtakuntaan aina Helsingin bulevardeilta Lapin tuntureille asti. Eli sähkösopimuksen saa vapaasti valita omasta asuinpaikasta riippumatta. Mutta onko paras mahdollinen sähkösopimus Helsinkiin eri kuin paras mahdollinen sähkösopimus Tampereelle - sähkösopimuksesta Ouluun puhumattakaan? Sopiiko sähkösopimukseksi Helsinkiin tarkka ja tehokas pörssisähkö, sähkösopimukseksi Tampereelle koskesta tuleva vesivoimalla tuotettu sähkö ja sähkösopimukseksi Ouluun aurinkoisista talvipäivistä energisoituva aurinkovoima? Ei välttämättä, koska usein sähkö jaetaan tuotantopaikasta riippumatta melko tasaisesti ympäri Suomen. Myöskään esimerkiksi mieltymykset kiinteästä sähkönhinnasta versus pörssisähköstä, määräaikaisesta versus toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta sekä uusiutuvan energian hyödyntämisestä eivät ole paikkakuntasidonnaisia asioita.  

Vaikka sähköyhtiön saa vapaasti valita paikkakunnasta riippumatta, kuluttaja ei itse pysty vaikuttamaan sähkönsiirtoon. Toisin kuin sähköenergiaa, sähkönsiirtoa ei saa samalta yhtiöltä Suomen jokaiseen kolkkaan, vaan sähkönsiirron hoitaa aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö. Eli esimerkiksi sähkösopimus Helsinkiin hoituu kuluttajan toimesta ja hänen valitsemaltaan sähköyhtiöltä, mutta sähkönsiirtosopimus tehdään kuluttajan puolesta paikallisen verkkoyhtiön kanssa.  

  Itselle paras sähkösopimus lisäpalveluilla ja erinomaisella asiakaspalvelulla 

Sähkösopimuksen on tarkoitus sopia mahdollisimman hyvin omaan elämäntilanteeseen ja asuinmuotoon. On myös tärkeää, että sähkösopimus elää muuttuvien tilanteiden mukaan, ja että oma sähkösopimus heijastelee omia arvoja. Meille Kotimaan Energialla onkin ensiarvoisen tärkeää, että jokainen asiakkaamme saa sähkösopimuksesta rahoilleen vastinetta, mahdollisuuden räätälöidä juuri omannäköisensä sähkösopimuksen ja aina ensiluokkaista asiakaspalvelua.  

Kotimaan Energian sähkösopimus ja Vihreä valinta 

Jos sinulle paras sähkösopimus on sellainen, joka sisältää vihreää sähköä, on Vihreä valinta sinun vaihtoehtosi! Se takaa, että sähkösopimuksesi energia on 100 % alkuperävarmennettua ja kotimaista uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä - siis täynnä hyvää energiaa! Saat tilattua Vihreän valinnan mihin tahansa Kotimaan Energian sähkösopimukseen.  

Vertaa sähkösopimuksia ja hyödy Vaihtoturvasta 

Sinulla on mahdollisuus valita jokaiseen Kotimaan Energian sähkösopimukseen lisäpalveluksi Vaihtoturva. Sillä varmistat, että määräaikaisen sähkösopimuksesi hinta pysyy aina kilpailukykyisenä. Eli jos vertaat sähkösopimuksia ja satut löytämään huokeamman diilin kuin mikä sinulla tällä hetkellä on, olet vapaa vaihtamaan.  

Hanki uusi sähkösopimus ja voit lopettaa sähkön hintaheilahteluista murehtimisen 

Miltä kuulostaa sähkösopimus, jonka kanssa ei tarvitse lainkaan stressata sähkön hintaheilahtelusta? Hyvältä? Niin meistäkin! Voit napata pörssisähkösopimukseesi mukaan Hintaturvan, jolla saat tilapäisesti lukita sähkön kWh-hinnan ja suojautua näin sähkön hinnan nousulta. 

  Paras sähkösopimus suojaa kun elämä heittää kierrepallon 

Koskaan ei voi tietää, minkä kulman takana odottaa yllätys - oli se sitten positiivinen tai negatiivinen! Kotimaan Energian Energiaturva on tukenasi elämän arvaamattomissa käänteissä. Jos esimerkiksi jäät työttömäksi tai joudut pitkälle sairauslomalle, niin Energiaturva kattaa sähkölaskusi. Lue lisää Energiaturvasta täältä.  

Mistä sähkösopimus, jossa on hyvää energiaa ja joka levittää hyvää? 

Kotimaan Energian lisäpalvelulla, Vaikuttavalla valinnalla, saat omaan sähkösopimukseesi 100 % Suomessa tuotettua uusiutuvaa energiaa. Lisäksi palveluun sisältyy vuotuinen tuki Hope ry:lle vähävaraisten suomalaisten lapsiperheiden hyväksi. Voit lisätä Vaikuttavan valinnan osaksi omaa sähkösopimustasi juuri haluamallesi ajalle; siinä ei ole sitovaa määräaikaa.  

  Kotimaan Energian sähkösopimus kokemuksia - tutkitusti hyvällä fiiliksellä 

Me Kotimaan Energialla haluamme joka käänteessä varmistaa, että tilaat Suomen palkitsevinta sähköä. Palkitsevuus ei tarkoita meille pelkästään edullisia sähkösopimuksia tai rahanarvoisia etuja, kuten Bonustuntia, jolla tienaat joka päivä tunnin ilmaista sähköä. Palkitsevuus tarkoittaa Kotimaan Energialle myös lämmintä asiakassuhdetta. Meille on tärkeää vaalia suhdetta asiakkaisiimme ja se näkyy: Kotimaan Energian asiakkaat ovat alan keskiarvoa tyytyväisempiä (Kantar TNS 12/2020).    Näin valitset sinulle oikean sähkösopimuksen  

Haluat varmasti pitää huolen siitä, ettet maksa sähköstäsi liikaa ja että sähkösopimus sopii omaan asuintapaasi ja elämäntilanteeseesi? Sähkösopimus kerrostaloon ja sähkösopimus omakotitaloon sisältävät todennäköisesti asukkailta erilaisia toiveita ja odotuksia - sähkösopimusten vertailu siis kannattaa. Mutta sähkösopimus Turkuun ja sähkösopimus Ouluun saattavat silti olla täysin samanlaiset ja täysin samalta sähköyhtiöltä - asuinpaikalla ei siis ole väliä! Ihannetapauksessa paras sähkösopimus auttaa turvaamaan epävarmoissa elämäntilanteissa ja antaa mahdollisuuden toimia oman arvomaailman mukaan.  

Tutustu lisäpalveluihimme ja räätälöi sähkösopimuksestasi itsellesi täydellinen!