Sähkön markkinahinta puhuttaa! Lue lisää ja katso miten voit saada säästöä sähkölaskullesi!

Lue vinkkimme siihen, miten voit itse vaikuttaa sähkölaskusi suuruuteen!

Sähkön markkinahinta on puhututtanut viime aikoina ja hinnan vaihteluvälit ovat suuria. Mistä tämä johtuu ja mitä ratkaisuja Kotimaan Energialla on tarjota? Sähkön markkinahintaan vaikuttavat monet tekijät: Yleinen sähkön kulutuksen määrä, pohjoismaisen vesivoiman hinta, hiilen ja maakaasun markkinahinta. Tällä hetkellä Ukrainan sotatilanne sekä Venäjälle asetetut pakotteet lisäävät epävarmuutta energiamarkkinoilla, ja tämä heijastuu myös kuluttajien sähkön hintaan. Vaikka kevättä kohti sähkön kulutus on laskenut, samaan aikaan hiilen, maakaasun ja öljyn markkinahinnat ovat nousseet ennätyskorkealle. Mikäli Venäjälle määrättyjen pakotteiden johdosta fossiilisten polttoaineiden saatavuus heikentyisi entisestään, voi hintataso nousta entisestään.

Toisaalta energian hintaa laskevia tekijöitä on myös useita: Pohjoismaiset vesivarannot ovat palautuneet lähelle normaalia, ja sähkömarkkinat ennakoivat vesialtaiden täyttyvän lumien sulaessa. Olkiluodon uusi reaktori on alkanut tuottamaan sähköä valtakunnanverkkoon, ja ydinvoiman tuotanto on lähellä täyttä kapasiteettia.

MIKÄ SOPIMUS ON NYT OIKEA?

Sähkön markkinahinnat heilahtelevat nyt voimakkaasti. Niin pörssisähköllä kuin kiinteähintaisella sähkösopimuksella on omat hyötynsä.

Kotimaan Energian pörssisähkösopimuksissa sähkön hinta vaihtelee tunneittain. Jos olet valmis sietämään hinnan heilumista, ja haluat hyödyntää edullisten tuntien edullisen sähkön, on pörssisähkö viime talven hintapiikeistä huolimatta edelleen hyvä ja suosittu vaihtoehto. Mikäli sähkön markkinahinnat kääntyvät laskuun, myös sinä hyödyt tästä heti. Voit pienentää hintariskiä Hintaturva-palvelullamme, jonka avulla voit kiinnittää pörssisidonnaisen sähkösopimuksesi kiinteäksi tarjotulle aikavälille.

Vinkki: Sähkön hintaa seuraat helposti älylaitteilla esimerkiksi ilmaisella Fingridin Tuntihinta-sovelluksella, jonka löydät sekä Googlen että Applen sovelluskaupoista!

Mikäli ennakoitavuus ja turvallisuus ovat sinulle tärkeitä, perinteinen kiinteähintainen sähkösopimus on oiva vaihtoehto. Kiinteähintaisessa sähkösopimuksessa sähkön kWh-hinta pysyy muuttumattomana koko sopimuskauden ajan. Sopimustyypin hyötynä on se, että sähkön mahdolliset hintapiikit eivät vaikuta suoraan sähkölaskuun. Kun määräaikainen sopimus umpeutuu, tarjoamme sinulle uuden kiinteähintaisen sopimuksen sen hetkisen markkinahinnan mukaan. Tutustu Hyvä Diili -sähkösopimukseen!

SÄHKÖN SÄÄSTÄMINEN EI OLE VAIKEAA

Sähkölaskua voi ja kannattaa pienentää myös sähkönkulutusta vähentämällä. Kodin sähkönkulutus näkyy kätevästi sähkölaskulla. Laskusta kannattaa tarkistaa ainakin, mikä on lämmityksen osuus ja suuruus koko summasta. Lämmityksen hinta on nimittäin merkittävä sähkölämpiävän omakotitalon sähkönkulutuksessa, kuten myös rivitalon sähkönkulutuksessa. Selvitä lisäksi kodinkoneiden sähkönkulutus ja ehkä yllättävätkin sähkösyöpöt.

SÄHKÖN SÄÄSTÄMINEN EI OLE VAIKEAA

Sähkölaskua voi ja kannattaa pienentää myös sähkönkulutusta vähentämällä. Kodin sähkönkulutus näkyy kätevästi sähkölaskulla. Laskusta kannattaa tarkistaa ainakin, mikä on lämmityksen osuus ja suuruus koko summasta. Lämmityksen hinta on nimittäin merkittävä sähkölämpiävän omakotitalon sähkönkulutuksessa, kuten myös rivitalon sähkönkulutuksessa. Selvitä lisäksi kodinkoneiden sähkönkulutus ja ehkä yllättävätkin sähkösyöpöt.

SÄHKÖNSÄÄSTÖVINKKEJÄ

Voit itse vaikuttaa sähkölaskusi kokoon nipistämällä sähkön kulutustasi arjessa. Kotitalouksissa eniten sähköä kuluttavat sähkölämmitys, sauna, pyykinpesu sekä ruoanlaitto. Jos sinulla on pörssisähköön sidottu sähkösopimus, pyykinpesua ja astianpesukoneen käyttöä voi suunnitella halvimmille pörssisähkön tunneille. Näin säästät selvää rahaa. Tutustu helppoihin energiansäästövinkkeihin täällä.

PALKITSEMME ASIAKKAAMME ILMAISILLA SÄHKÖTUNNEILLA

Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Tiesitkö, että Kotimaan Energian asiakkaana voit tienata tunnin ilmaista sähköenergiaa – joka päivä. Bonustunti-edun aktivointi edellyttää ainoastaan sähköisen asiakasviestinnän ja laskutuksen valintaa. Ilmaisia sähkötunteja kertyy kalenterivuosi kerrallaan edun aktivointipäivästä alkaen. Edellisen vuoden aikana tienatut sähkötunnit hyvitetään vuosittain heinäkuun kulutuksesta. Saat siis selvää säästöä sähkölaskulle, vain olemalla asiakkaamme.

Lue lisää Bonustunnista täällä.

VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

Verkkosivuiltamme löydät helposti koosteen asiakkaidemme usein kysytyistä kysymyksistä. Tutustu niihin täällä.

omadiiliSection

ASIAKKAIDEN OMA DIILI - NETTIPALVELU

LÄHEISEMPI ASIAKASSUHDE

Ota käyttöön maksuton Oma Diili -palvelu ja näet mitä sähkösuhteellesi kuuluu.

  • SEURAA SÄHKÖNKÄYTTÖÄSI

  • TUTUSTU DIILIISI

  • KATSO LASKUJASI SEKÄ ETUJASI

asiakassuhdeikonivalk