Millainen sähkösopimus mökille kannattaa tehdä?

17 miljoonaa tienattua tuntia

Sähkösopimus mökille - mikä on otollisin vaihtoehto?

Kuulutko sinä niihin onnekkaisiin, jotka omistavat kesämökin? Tässä pikkuparatiisissa luonnon helmassa unohdetaan arkihuolet ja nautitaan omasta tai läheisten seurasta. Mutta jotta mökillä olosta voi nauttia täysin rinnoin, tulee puitteiden olla kunnossa. Osa mökeistä on edelleen tänä päivänä täysin sähköttömiä; tietynlainen askeettisuus saattaa itse asiassa olla joillekin osa mökin vetovoimaa. Mutta useimmat haluavat mökiltään vaivattomuutta, mukavuutta ja mahdollisuutta ympärivuotiseen oleiluun. Tämä tarkoittaa lämmitystä, valaistusta, kylmälaitteita ja ehkä jopa viihde-elektroniikkaa. Ja nämä tietysti tarvitsevat toimiakseen sähköä. Miten sähköt mökille hoituvat? Kun hakusessa on sähkösopimus mökille, niin mitä asioita tulee ottaa huomioon? Onko mökin sähkösopimuksessa eroavaisuuksia verrattuna pääasiallisen asunnon sähkösopimukseen? Nyt otamme näistä asioista selvää!

Hyvä Diili 24kk -sähkösopimus

Varma valinta! Sama kWh-hinta koko sopimuskauden.

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Perusmaksu 6kk ilmaiseksi
SUOSITUIN DIILI!
7,95 snt/kWh
Perusmaksu 0 €/6 kk,
jatko 3,90 €/kk
Sopimuskausi 24 kk Avaa tarkempi hintalaskuri
SUOSITUIN DIILI!

Hyvä Diili 24kk

7,95 snt/kWh
Perusmaksu 0 €/6 kk,
jatko 3,90 €/kk
Sopimuskausi 24 kk Avaa tarkempi hintalaskuri
Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Perusmaksu 6kk ilmaiseksi

Netto Diili 24kk -sähkösopimus

Pörssisähköä! Kuluta silloin kun sähkö on halpaa – säästä kustannuksissa.

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Tuntitarkkaa pörssisähköä – säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla
Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi
Tuntitarkkaa pörssisähköä
0,19 snt/kWh
+ Pörssisähkön tuntihinta
Perusmaksu alk. 3,99 €/kk
Tuntitarkkaa pörssisähköä

Netto Diili 24kk

0,19 snt/kWh
+ Pörssisähkön tuntihinta
Perusmaksu alk. 3,99 €/kk
Tuntitarkkaa pörssisähköä – säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla
Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Millainen sähkösopimus mökille sopii?

Sähköyrityksillä ei ole erikseen sähkösopimuksia mökeille eikä erillistä hintaa mökkisähkölle. Kun mietit, millainen sähkösopimus mökille sopisi, niin valittavissasi on samat sähkösopimukset kuin tavalliseen asuntoon ja ne myös hinnoitellaan samalla tavalla. Maksat käyttämästäsi sähköstä joko kiinteää etukäteen sovittua kWh-hintaa tai pörssisähkösopimuksessa muuttuvaa kWh-hintaa. Sähkölaskusi suuruus riippuu mökkisi tai kesäasuntosi koosta ja lämmitysmuodosta; sähkölaitteiden määrästä ja energiatehokkuudesta; sekä kesäasukkaiden ja vierailijoiden määrästä. Näitä asioita tulisikin pohtia ennen kuin solmit sähkösopimuksen mökille.

Kotimaan Energialta löytyy sopiva sähkötarjous jokaiselle mökkiläiselle. Huomioithan että sähkösopimustyyppi, joka sinulla on käytössä varsinaisessa asunnossasi, ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto mökille. Ennen kuin solmit sähkösopimuksen mökille, sinun tulisikin miettiä seuraavia asioita: sopiiko mökille määräaikainen kiinteähintainen sähkösopimus vai pörssisähköä sisältävä sähkösopimus? Entä haluatko käyttää mökilläsi uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä? Tai kysyitkö itseltäsi juuri: sähköt mökille - mitä maksaa? Tutustutaan näihin kysymyksiin seuraavaksi.

Sähkösopimus mökille - kuukausimaksuton sopimus sesonkimökkeilyyn

Jos vietät mökillä aikaa lähinnä kesäkaudella, sinun kannattaa harkita sinne kuukausimaksutonta sähkösopimusta. Tällaisella sähkösopimuksella maksat ainoastaan kuluttamastasi sähköenergiasta. Et siis maksa kuukausittaista perusmaksua, joka peritään, vaikket edes kävisi mökillä tai napsauttaisi sähköjä päälle.

Lähes kaikissa sähkösopimuksissa on kuitenkin nykyään tämä muutamien eurojen suuruinen kuukausimaksu. Valveutunut kuluttaja voi kuitenkin pyrkiä löytämään sähkösopimuksen, jossa saa ainakin joitain kuukausia ilman kuukausimaksua sopimuskauden aikana. Tällaiselle kuluttajalle suosittelemme kiinteähintaista Hyvä Diili 24kk -sähkösopimusta, jolla saa ensimmäiset kuusi kuukautta täysin ilman kuukausimaksua ja kerryttää huomattavaa säästöä! 24 kuukauden määräaikainen sopimus on lisäksi mökkiläiselle huoleton valinta, koska sähkön hinta pysyy samana ja sähkölaskun suuruus ennakoitavissa koko sopimuksen ajan.

Pörssisähkö - fiksu valinta aktiivikäytön mökin sähkösopimukseen

Milloin mökin sähkösopimukseen kannattaa valita kiinteähintaisen sähkön sijaan muuttuvahintainen pörssisähkö? Pörssihinnoiteltu sähkö mökille kannattaa, jos mökki on käytössä - ja sähköä kuluu - lähes koko vuoden ajan tai ainakin kesäsesongin yli. Pörssisähkösopimuksella saat sähköä mökille aina ajankohtaiseen hintaan. Voit lisäksi itse vaikuttaa mökkisi sähkölaskun suuruuteen painottamalla sähkönkulutusta pörssin halvoille tunneille. Kuulostaako tämä hyvältä? Hanki mökillesi Netto Diili 24kk -sähkösopimus, kuluta kun sähkö on halpaa ja kerrytä tuntuvia säästöjä sähkökustannuksissa.

Olipa valintasi sitten kiinteä- tai muuttuvahintainen sähkösopimus, se tulee Kotimaan Energialla sisältämään aina mahtavia rahanarvoisia etuja. Kaikkiin Kotimaan Energian sähkösopimuksiin kuuluu muun muassa palkitseva Sähkötunti-etu. Sen saavat käyttöönsä sähköistä asiointia käyttävät asiakkaat, ja sillä tienaa joka ikinen päivä tunnin ilmaista sähköä. Tämä tarkoittaa vuositasolla yli kahden viikon sähköjä ilmaiseksi! Kumppanuus on Kotimaan Energialle sydämen asia: sen lisäksi, että palkitsemme asiakkaitamme joka päivä, haluamme pitää heistä hyvää huolta erinomaisella asiakaspalvelulla. Ja tämän ovat huomanneet myös asiakkaamme, jotka ovat alan keskiarvoa tyytyväisempiä (Kantar TNS 12/2020).

Ympäristöystävällinen sähkösopimus mökille ja muita mökin ekotekoja

Meille Kotimaan Energialla on tärkeää, että voit toteuttaa omia arvojasi myös tilaamasi sähkön kautta. Siksi kaikkiin sähkösopimuksiimme voi valita Vihreän valinnan, joka takaa sen, että käytetty sähkö on 100% alkuperävarmennettua ja kotimaista uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Vihreän valinnan avulla voit vähentää jopa neljänneksen omista ilmastopäästöistä. Vihreä valinta on valittavissasi luonnollisesti myös mökkisi sähkösopimukseen.

Mitä muita ympäristöystävällisiä valintoja ja tekoja voit mökillä tehdä? Kun korkkaat mökin kesäkäyttöön pitkän talven jälkeen, kaikista sähkölaitteista kannattaa pyyhkiä huolellisesti pölyt ja antaa niiden kuivua. Näin varmistat, että ne toimivat mahdollisimman tehokkaasti ja että käytät sähköä mökillä fiksusti. Fiksua on myös olla tuomatta vanhoja kotona käytöstä poistettuja kodinkoneita ja viihde-elektroniikkaa mökille säilöön tai “varakäyttöön”. Nämä laitteet saattavat nimittäin olla todellisia energiasyöppöjä ja nostaa tuntuvasti mökkisi sähkönkulutusta. Sen sijaan ne kannattaa viedä kotoa suoraan kierrätykseen tai myydä eteenpäin.

Mökin lämmityksen energiatehokkuutta voi nostaa tuntuvasti ilmalämpöpumpulla, jonka kautta lämpöenergiaa otetaan suoraan ulkoilmasta, talon ilmanvaihtoputkistosta, vedestä, maasta tai kalliosta. Ilmalämpöpumpuilla sähköä mökille tarvitaan siis vähemmän. Ilmalämpöpumppu on lisäksi monikäyttöinen; sen avulla huoneilmaa voi myös viilentää eli se ei toimi pelkästään lämmityksenä. Modernit ilmalämpöpumppujärjestelmät toimivat myös etäohjauksen kautta: voit siis viilentää tai lämmittää mökkisi etukäteen.

Löydä paras mahdollinen sähkösopimus mökille

Kun etsit sopivaa sähkösopimusta mökillesi, sinun tulee huomioida kuinka usein mökkiä käytetään ja kuinka paljon sähkölaitteita ja lämmitystä se vaatii. Jos kesämökki on nimensä mukaisesti käytössä vain kesällä, kannattavin sähkösopimusvaihtoehto on ainakin osittain kuukausimaksuton sähkösopimus. Jos mökki taas on käytössä lähes koko vuoden ja haluat mahdollisesti mukauttaa sähkönkäyttöä sähkön hintojen mukaan, on pörssisähköä sisältävä sähkösopimus mökillesi fiksu valinta. Mökillekin voi valita uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

Tilaa markkinoiden palkitsevin diili jo tänään

Tutustu tyytyväisiin asiakkaisiimme.

Mä oon Kotimaan Energian asiakas enkä aio vaihtaa. Oon tyytyväinen. Asiakaspalvelu on hyvää, se on edullinen - ei mulla ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa.

– Toni

Palkitsemme sinut eduilla!

Aktivoi Sähkötunti-etu ja tienaa tunti ilmaista sähköä joka päivä.

ASIAKASSUHDE

Vaalimme suhdetta asiakkaisiimme. Lupaamme pitää sinustakin hyvää huolta.

+

EDULLINEN

Tarjoamme rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä diilejä. Tienaa jopa 365 ilmaista sähkötuntia vuodessa.

=

PALKITSEVA

Palkitsemme kumppanuudesta mm. helppoudella, ilmaisilla sähkötunneilla ja iloisella palvelulla.

Liity tyytyväisten asiakkaiden joukkoon

88% vastaajista on tyytyväisiä asiakaskokemukseen sähkösopimusta solmittaessa Kotimaan Energialla.

75% vastaajista on tyytyväisiä palvelukokemukseensa Kotimaan Energian asiakkaana.

Lähde: Kantar TNS 12/2020