Sähkösopimusten vertailu kannattaa

17 miljoonaa tienattua tuntia

Sähkösopimusten vertailu kannattaa

Vuosikulutusarvio? KwH? Spot-hinta? Tuntisähkö? Biosähkö? Sähkösopimuksia vertaillessa törmää usein monenlaisiin termeihin. Välillä voi tuntua siltä, että sähkösopimusten vertailun sijaan onkin tekemässä taustatutkimusta sähkötekniikan diplomityöhön. Internetin sähkösopimusviidakossa tekisikin joskus mieli heittää hanskat tiskiin. Sitä ei kuitenkaan kannata tehdä, vaan sähkösopimusten vertailuun kannattaa käyttää hieman aikaa ja vaivaa. Sähkön hintavertailu on hyödyllistä: voit säästää huomattavasti rahaa joka kuukausi. Sähkösopimuksissa on hinnan lisäksi paljon muitakin eroja ja yksi malli ei sovi kaikille. Sähkösopimusta valitessa kannattaa huomioida muun muassa oma asuinmuoto ja elämäntilanne. Myös sähkön käyttötottumukset sekä kodinkoneiden ikä ja kunto vaikuttavat paljon sähkönkulutukseen. Vedä siis syvään henkeä, kohenna ryhtiäsi ja aloita sähkösopimusten vertailu. Me kerromme nyt, kuinka se tapahtuu.

Hyvä Diili 24kk -sähkösopimus

Varma valinta! Sama kWh-hinta koko sopimuskauden.

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Perusmaksu 6kk ilmaiseksi
SUOSITUIN DIILI!
7,95 snt/kWh
Perusmaksu 0 €/6 kk,
jatko 3,90 €/kk
Sopimuskausi 24 kk Avaa tarkempi hintalaskuri
SUOSITUIN DIILI!

Hyvä Diili 24kk

7,95 snt/kWh
Perusmaksu 0 €/6 kk,
jatko 3,90 €/kk
Sopimuskausi 24 kk Avaa tarkempi hintalaskuri
Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Perusmaksu 6kk ilmaiseksi

Netto Diili 24kk -sähkösopimus

Pörssisähköä! Kuluta silloin kun sähkö on halpaa – säästä kustannuksissa.

Lisätietoa sähkösopimuksesta

Tuntitarkkaa pörssisähköä – säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla
Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi
Tuntitarkkaa pörssisähköä
0,19 snt/kWh
+ Pörssisähkön tuntihinta
Perusmaksu alk. 3,99 €/kk
Tuntitarkkaa pörssisähköä

Netto Diili 24kk

0,19 snt/kWh
+ Pörssisähkön tuntihinta
Perusmaksu alk. 3,99 €/kk
Tuntitarkkaa pörssisähköä – säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla
Sähkötunti-etu: 1 h = 0 € joka päivä
Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä
Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Sähkösopimus - vertaa sähkön hintaa ja hinnan muodostumista

Sähkösopimusta metsästäessä sähkön hinta on monille ratkaiseva tekijä ja sähkön hintavertailu ehdottomasti kannattaa. Mutta tiesitkö, että sähkölaskusi loppusumma ei ole sama asia kuin käyttämäsi sähköenergian hinta? Sähkön hinta nimittäin koostuu sähköenergian hinnan lisäksi sähkönsiirron hinnasta sekä sähkö- ja arvonlisäveroista. Sähköenergian hinta ilmoitetaan sentteinä per kilowattitunti (kWh). Kulutusta kilowattitunteina voi olla vaikea hahmottaa, mutta esimerkiksi tyypillinen yhden hengen talous kerrostalossa kuluttaa noin 1 500 kilowattituntia vuodessa ja kahden hengen vastaava talous noin 2 500 kilowattituntia vuodessa. Jokaisen talon vakiovaruste, jääkaappi, kuluttaa keskimäärin 0,3-0,8 kWh vuorokaudessa. Kannettava tietokone puolestaan kuluttaa osimoilleen 0,03 kWh yhden tunnin aikana. Asiakas maksaa kulutetusta sähköstä senttikohtaisen kWh:n lisäksi sähkönmyyjän määrittelemän marginaalin, joka on käytettyihin kilowattitunteihin lisätty pieni prosenttiosuus.

Sähkön siirtomaksulla katetaan sähköyhtiön sähköverkkotoiminnan palvelut, kuten sähköenergian siirtäminen sekä sähköverkon rakentaminen ja kunnossapito. Sähkön siirtohinnan vertailu ei ole yhtä hedelmällistä kuin se, että vertaa sähkön hintaa kWh-perusteisesti, koska sähkön siirtämisestä vastaa aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö, joka määrittelee myös sen hinnan. Sähkönsiirtoyhtiöiden sähkölaskuun sisältyy sähkönsiirtomaksun lisäksi valtion sähkövero ja arvonlisävero. Useimpiin sähkösopimuksiin kuuluu sähköenergian ja sähkön siirtomaksujen lisäksi kiinteä perusmaksu, joka on tyypillisesti kuukausi- tai vuosimaksu. Tämä perusmaksu kattaa yrityksen kiinteitä kustannuksia, jotka eivät riipu kotitaloudessa käytetyn energian määrästä.

Sähkösopimusten vertailu: kaipaatko aina ajankohtaista hintaa vai ennustettavuutta?

Yksi keskeinen ero sähkösopimuksissa on sopimusaika ja siihen sidottu sähkön hinta. Toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ovat käytännössä jatkuvia vakituisia sopimuksia, jotka ovat milloin tahansa kuluttajan irtisanottavissa. Niissä hintakin on yleensä toistaiseksi voimassa oleva ja muuttuu vain aika ajoin. Muuttuvahintaisia eli sopimuksia, joissa kWh:sta ei makseta samaa vakiohintaa joka kuukausi, kutsutaan pörssisähkösopimuksiksi, koska niiden hinta muuttuu pörssisähkön hintavaihteluiden mukaan, jota määrittelee sähkön kysyntä ja tarjonta. Tällaisella sopimuksella maksat siis aina sähköstä ajankohtaista hintaa. Se sopii erityisesti matalaan kulutukseen sekä henkilöille, jotka haluavat seurata ja ohjata kulutustaan tarkkaan. Tällaiseen käyttötarkoitukseen sopii erinomaisesti Netto Diili 24kk -sähkösopimus, joka mahdollistaa kuluttamisen silloin kun sähkö on halpaa. Sopimukseen kuuluu myös mm. yhden kuukauden lisäpalvelut ilmaiseksi.

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa tietyn sopimuskauden ajan, joka on tyypillisesti yksi tai kaksi vuotta. Kiinteähintaisissa sopimuksissa sähkön kWh-hinta ei muutu: sopimuskausi sitoo niin myyjää kuin asiakastakin. Näissä sopimuksissa hinnat muodostuvat sopimuskauden sähkön hintaennusteen mukaan.

Kiinteähintainen sähkösopimus sopii erityisesti kotitalouksille, joilla on korkea sähkönkulutus tai jotka eivät osaa määritellä omaa kulutustasoaan. Oli kulutus kuinka suurta ja vaihtelevaa hyvänsä, sopimuksen hinta siis tietyllä tavalla tasaa kulutuksen vaihtelua. Joinain kuukausina saatat kuluttaa enemmän, toisina vähemmän, mutta maksat sähköstä kuitenkin aina saman hinnan - laskun suuruus on helppo ennustaa. Kuulostaako tämä sinulle sopivalta sopimukselta? Tutustu Hyvä Diili 24kk -sähkösopimukseen, jossa on kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden ajan. Saat myös kuuden kuukauden ilmaisen perusmaksun sekä yhden kuukauden lisäpalvelut ilmaiseksi. Jos haluat kiinteähintaisen mutta joustavan sähkösopimuksen täysin ilman määräaikaa, voi Helppo Diili -sähkösopimus olla sinulle oikea valinta.

Huomioitko sähkön alkuperän tai erityisen elämäntilanteen sähkösopimusten vertailussa?

Monille kuluttajille sähkön alkuperä on noussut hintaakin tärkeämmäksi valintakriteeriksi sähkösopimuksia vertaillessa. Näissä tapauksissa omaan sähkösopimukseen halutaan luontoa säästävillä uusiutuvilla energianlähteillä eli aurinkoenergialla, tuulivoimalla, vesivoimalla tai bioenergialla tuotettua sähköenergiaa. Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Entistä useampi asiakkaamme on valinnut sähkösopimukseensa Vihreän valinnan, joka mahdollistaa alkuperävarmennettua uusiutuvaa energiaa. Samalla asiakkaamme ovat mukana Itämeri-talkoissa.

Kotimaan Energialta saat palkitsevimmat sähködiilit kaikkialle Suomeen. Tuotevalikoimastamme löydät edullisia sähködiilejä esimerkiksi muuttajille, opiskelijoille tai senioreille. Mikäli olet muuttamassa, solmi palkitseva muuttodiili jo tänään - saat muuttoetuna 120 tuntia ilmaista sähköä! Palkitsevista sopimuksistamme löydät myös opiskelijoille ja senioreille sopivat sähkösopimukset.

Mihin tahansa tuotteeseen tai palveluumme päädyt, tarjoamme rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä diilejä. Asiakkaanamme voit hyötyä sähkötuntiedusta, jolla voit tienata tunnin ilmaista sähköä - joka päivä. Enimmillään voit kerryttää 365 ilmaista sähkötuntia kalenterivuodessa - eli käytännössä saat siis parin viikon sähköt ilmaiseksi. Palkitsevuus tarkoittaa meille ainutlaatuisten etujen ja edullisen hinnan lisäksi myös lämmintä asiakassuhdetta. Asiakkaamme ovat alan keskiarvoa tyytyväisempiä (Kantar TNS 12/2020).

Sähkön vertailu tehty - valinnan vuoro!

Sähkösopimusten vertailussa on hyvä tietää mitä vaihtoehtoja on tarjolla. On myös hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään omia sähkönkulutustottumuksiaan ja elämäntilannettaan. Niillä on suuri painoarvo oikean sopimuksen löytämisessä. Tilaa meiltä helposti ja nopeasti juuri sinun tarpeisiisi räätälöity sopimus ja tule palkituksi - joka ikinen päivä.

Tilaa markkinoiden palkitsevin diili jo tänään

Tutustu tyytyväisiin asiakkaisiimme.

Mä oon Kotimaan Energian asiakas enkä aio vaihtaa. Oon tyytyväinen. Asiakaspalvelu on hyvää, se on edullinen - ei mulla ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa.

– Toni

Palkitsemme sinut eduilla!

Aktivoi Sähkötunti-etu ja tienaa tunti ilmaista sähköä joka päivä.

ASIAKASSUHDE

Vaalimme suhdetta asiakkaisiimme. Lupaamme pitää sinustakin hyvää huolta.

+

EDULLINEN

Tarjoamme rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä diilejä. Tienaa jopa 365 ilmaista sähkötuntia vuodessa.

=

PALKITSEVA

Palkitsemme kumppanuudesta mm. helppoudella, ilmaisilla sähkötunneilla ja iloisella palvelulla.

Liity tyytyväisten asiakkaiden joukkoon

88% vastaajista on tyytyväisiä asiakaskokemukseen sähkösopimusta solmittaessa Kotimaan Energialla.

75% vastaajista on tyytyväisiä palvelukokemukseensa Kotimaan Energian asiakkaana.

Lähde: Kantar TNS 12/2020