Kotimaan Energia – lisäpalvelun sopimusehdot

AURINKOENERGIA – YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN VALINTA

Aurinkoenergia on erillinen lisäpalvelu, jota säätelevät omat sopimusehtonsa. Aurinkoenergia takaa 100-prosenttisesti Guarantee of Origin -alkuperävarmennettua energiaa. Hyödynnämme vain uusiutuvia energianlähteitä ja Aurinkoenergia on 100 % aurinkovoimalla tuotettua sähköä. Palvelun hinta on 4,90 €/kk, johon sisältyy 5 euron vuosilahjoitus John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeisiin. Vuosilahjoituksella voidaan poistaa 25 kg sinilevää Itämerestä. Lisäpalvelun hinta lisätään sähkösopimuksen hintaan.

LAHJOITUS PELASTA ITÄMERI -HANKKEISIIN

Aurinkoenergia-lisäpalvelulla teet Kotimaan Energian sähkösopimuksestasi ympäristöystävällisen. Alkuperämerkityn aurinkoenergian lisäksi tuet valinnallasi John Nurmisen säätiön puhdas Itämeri hankkeita. Konkreettiset Puhdas Itämeri -hankkeet suunnitellaan aina niin, että investoiduilla varoilla saavutetaan mahdollisimman suuri parannus Itämeren tilaan. Jokaisessa hankkeessa lasketaan poistetun fosforikilon hinta. Yli kymmenen vuoden aikana säätiö on käynnistänyt Itämeren alueella 25 hanketta, joista 17 on jo saatu valmiiksi. Esimerkiksi pelkästään Pietarin jätevesien puhdistuksella ja Laukaanjoen lannoitetehtaan päästöjä vähentämällä Suomenlahden vuotuista fosforikuormaa on onnistuttu pienentämään jopa 75 prosenttia. Säätiön Lähikalahankkeessa kalastetaan vajaasti hyödynnettyä särkikalaa eettiseksi lähiruoaksi kuluttajille ja kierrätetään ravinteet merestä takaisin hyötykäyttöön. Maatalouden parissa säätiö tukee peltojen kipsikäsittelyä, toimenpidettä, jolla voidaan merkittävästi pienentää ravinteiden valumista pelloilta Saaristomereen. Tekeillä on myös Nutribute-joukkorahoitusalusta, joka tuo yhteen tehokkaat ravinteiden vähentämistoimet ja niiden vapaaehtoiset rahoittajat.

Hinta ja laskutus

Aurinkoenergian hinta on 4,90 €/kk (sis. alv. 24 %). Aurinkoenergian kk-maksu laskutetaan etukäteen asiakkaan sähkölaskulla kahden kuukauden jaksoissa. Ensimmäisen sopimuskuukauden saat täysin veloituksetta. Maksuehto on 14 vuorokautta.

Kesto ja irtisanominen

Aurinkoenergia on toistaiseksi voimassa oleva lisäpalvelu. Aurinkoenergia käynnistyy samana päivänä kuin Kotimaan Energian sähkönmyyntisopimus. Mikäli tilaus tehdään kesken sopimuskauden, astuu lisäpalvelu voimaan 14 päivää tilauksen jälkeen. Sinulla on 14 päivän peruutusoikeus tilauksen teon jälkeen. Aurinkoenergian irtisanominen voidaan tehdä molempien sopimusosapuolten toimesta. Asiakkaan tekemä irtisanominen voi tapahtua välittömästi ilman erillistä irtisanomisaikaa ja astuu voimaan heti, kun asiakas on ilmoittanut halustaan irtisanoa lisäpalvelu ja irtisanominen on tullut Kotimaan Energian tietoon ja se on vahvistettu asiakkaalle joko sähköpostitse tai puhelimitse (Puh. 09-424 505 21, arkisin klo 9–17).

Muutokset

Kotimaan Energia pidättää oikeuden muuttaa Aurinkoenergian sopimusehtoja ja hintaa. Mahdolliset muutokset astuvat voimaan kolmen (3) viikon huomautusajalla ja tiedotetaan asiakkaalle kirjallisesti. Mikäli asiakas tahtoo irtisanoa Aurinkoenergian muutosten myötä, asiakasta laskutetaan vain aiemmin voimassa olleiden sopimusehtojen ja hintojen mukaisesti.