Sopimusehdot - Vaihtoturva

Hoidamme puolestasi kaikki toimittajanvaihtoon liittyvät käytännön toimenpiteet. Saat kaksi sähköön liittyvää laskua: Kotimaan Energia laskuttaa kuluttamasi sähköenergian ja paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa sähkönsiirron osuuden. Verkkoyhtiösi lähettää sinulle vahvistuksen sähkönsiirtosopimuksen jatkumisesta. Tämä ei vaadi sinulta minkäänlaisia toimenpiteitä. Verkkoyhtiösi vastaa edelleen vika- ja muista verkkopalvelua koskevista ilmoituksista.

YLEISET EHDOT

Vaihtoturva-lisäpalvelulla saat mahdollisuuden päivittää määräaikaisen sähkösopimuksesi uuteen Kotimaan Energian määräaikaiseen sopimukseen myös kesken sopimuskauden.

KÄYTTÖ

Vaihtoturva -palvelusi käynnistyy samana päivänä kuin Kotimaan Energian sähkönmyyntisopimus. Vaihtoturva on erillinen tuote, jonka avulla voit kesken määräaikaisen sopimuskautesi vaihtaa sopimuksesi toiseen vähintään saman kestoiseen määräaikaiseen Kotimaan Energian sähkönmyyntisopimukseen. Voit käyttää vaihto-oikeutta kerran vuodessa.

HINNOITTELU

Vaihtoturva on kuukausimaksullinen lisäpalvelu, jonka hinta näkyy sopimusvahvistuksessasi. Palvelu laskutetaan sähkösopimuksesi yhteydessä.
Vaihtoturva-lisäpalvelun kuukausimaksu riippuu verkonhaltijan kuukausittain ilmoittamasta vuosikulutusarviostasi. Jos todellinen kulutuksesi poikkeaa vuosikulutusarviosta, voi Kotimaan Energia muuttaa arvion toteutuneen kulutuksen mukaiseksi. Tällöin kuukausimaksu muuttuu sopimusvahvistuksessasi olevien hintojen mukaisesti.
Laskutamme lisäksi sinulta kulloinkin voimassaolevat viranomaisten määräämät verot ja muut maksut. Jos verot tai muut näihin rinnastettavat maksut muuttuvat, vaikutus palvelun hintoihin huomioidaan muutoksen voimaantulosta alkaen. Ilmoitamme sinulle näiden vaikutuksesta hinnoitteluusi mahdollisimman pian saatuamme tiedon muutoksesta.

SOPIMUKSEN KESTO JA IRTISANOMISAIKA

Vaihtoturva on määräaikainen lisäpalvelu, joka on voimassa määräaikaisen sähkönmyyntisopimuksesi loppuun asti. Jos käytät sopimuksesi vaihto-oikeutta, niin Vaihtoturva-palvelu on voimassa uuden määräaikaisen sopimuksesi ajan.
Käyttäessäsi Vaihtoturvaa, voit muuttaa mieltäsi ja peruuttaa tekemäsi sopimuspäivityksen 14 vuorokauden kuluessa, jolloin edellinen sopimuksesi jatkuu alkuperäisten ehtojen mukaisena.

PERUUTUSOIKEUS

Jos olet tehnyt palvelusopimuksesi etämyynnissä, sinulla on kuluttajasuojalakiin perustuva oikeus perua sopimus milloin tahansa 14 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä. Sinun ei tarvitse kertoa syytä peruutukselle.

MUUT EHDOT

Sopimusta tehdessä annat suostumuksesi siihen, että Kotimaan Energia voi tarkistaa luottokelpoisuutesi ja pyytää tarvittaessa ennakkomaksun tai vakuuden ennen sopimuksen alkua.
Kotimaan Energian sähkösopimukset ja niihin kytkettävät lisäpalvelut on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaille, joiden sähkönkäyttö on alle 50 000 kWh vuodessa.
Sopimukseesi ja sen ehtoihin liittyvistä muutoksista tiedotamme sinua ensisijaisesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Näiden ehtojen lisäksi sopimuksessasi sovelletaan yleisiä Sähkönmyyntiehtoja (sopimuksen tekohetkellä voimassa SME2014) tai niitä korvaavia vastaavia alalla käytettäviä ehtoja.