Kotimaan Energia kolmio 02 vaaka-2 1500px

PÖRSSISÄHKÖ - HINTATIETOISEN KULUTTAJAN VALINTA

Bonustunti 1h
Muuttoetu

Pörssisähkö on hintatietoisen kuluttajan valinta

Olet varmasti kuullut pörssisähköstä, mutta sinulla ei ehkä ole se käytössäsi. Mietityttääkö sinua sana “pörssi”? Se herättää helposti mielleyhtymiä heilunnasta, riskistä ja epävarmuudesta. Ja kyllä - aivan kuten pörssiosakkeiden, pörssisähkönkin hinta vaihtelee sähköpörssissä jatkuvasti sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan. Kun sähköä kulutetaan paljon suhteessa tuotantoon, pörssisähkön hinta nousee ja kun sähköä kulutetaan vähän, sen hinta laskee. Mutta miksi joku haluaisi vapaaehtoisesti altistaa itsensä moiselle? Varsinkaan kun - toisin kun pörssikaupasta - pörssisähköstä ei voi saada suuria voittoja, vastinetta riskilleen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Valitsemalla pörssisähkön voit saavuttaa suuria taloudellisia hyötyjä, koska pörssisähkö kun on keskimäärin halvempaa kuin kiinteähintainen sähkö. Myös me tarjoamme asiakkaillemme edullista pörssisähköä. Oletko sinä valmis hyötymään sähköpörssistä?

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Tuntitarkkaa pörssisähköä!

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Perusmaksualk. 3,99 €/kk

+Pörssisähkön tuntihinta

Sopimuskausi24 kk

Netto Diili 24 kk -sopimuksen avulla voit helposti säästää kodin energiakustannuksissa siirtämällä kulutusta halvemmille tunneille. Toteutuneita ja tulevan vuorokauden tuntihintoja voit seurata näppärästi Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksella.

Electricity clock

Tuntitarkkaa pörssisähköä - säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla

Sahkoetu Joko Paiva

Aktivoi Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Lisäetu, 1kk=0€

Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Moving

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Miten pörssisähkö toimii?

Skandinaviassa, Baltiassa ja Suomessa on 1990-luvulta lähtien ollut yhteinen sähkömarkkina, jonka tarkoituksena on lisätä kilpailua ja painaa alas kuluttajien maksamia sähkön hintoja. Nämä hinnat asetetaan pohjoismaisessa Nord Pool -sähköpörssissä sähkön kysynnän ja tarjonnan mukaan. Sähkön yhteismarkkinat mahdollistavat sen, että sähköä voi ostaa ja myydä yli rajojen, esimerkiksi norjalainen ylijäämäsähkö voidaan myydä ruotsalaisille.

Sähköpörssin toimintalogiikka on samankaltainen kuin osakepörssissä. Sähkökauppias ostaa sähköä päivittäishintaan, jota kutsutaan myös markkinahinnaksi tai “spot-hinnaksi”. Nämä hinnat ennustetaan aina seuraavalle päivälle ja hinta asetetaan erikseen jokaiselle vuorokauden tunnille. Koska kysyntä ja tarjonta säätelevät spot-hintaa, päivätunnit jolloin teollisuuslaitokset ovat käynnissä, ovat yleensä kalliimpia kuin yötunnit. Myös sää vaikuttaa. Kylminä aikoina sähkön kysyntä tuppaa nousemaan - ja hinta nousee sen mukana.

Pohjoismaisen sähköpörssin spot-hinta säätelee sähkön hintaa Suomessa. Spot-hinta ei kuitenkaan ole täsmälleen se hinta, jota kuluttajat maksavat, koska spot-hinta ei sisällä veroja tai sähkön siirtohintoja. Kuluttajat eivät myöskään osta pörssisähköä suoraan sähköpörssistä, vaan kotimaisen sähköyhtiönsä kautta, joilla on erilaisia pörssisähkösopimuksia. Jos etsit itsellesi edullista pörssisähkösopimusta, käy tutustumassa Netto Diili 24kk -sähkösopimukseemme. Voit lunastaa itsellesi palkitsevan pörssisähködiilin vaikka tältä istumalta!

Kenelle pörssisähkö sopii?

Ihmiset eroavat sen suhteen, arvostavatko he ennustettavuutta ja helppoutta vai joustavuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa. Ensimmäiselle porukalle paras vaihtoehto on todennäköisesti kiinteähintainen sähkö. Kiinteähintainen sähkösopimus on yleensä määräaikainen, yhdeksi tai kahdeksi vuodeksi solmittava sopimus, jossa koko määräajalle sovitaan etukäteen sähköstä maksettava kilowattituntihinta. Tällä sopimuksella kuluttajan ei tarvitse ennakoida tai mukauttaa sähkönkäyttöään. Hinnan ollessa vakio, hän tietää tarkalleen mitä sähköstä maksaa, ja kykenee ennustamaan sähkölaskunsa suuruuden. Kääntöpuolena on se, että kiinteähintaisella sähkösopimuksella saavuttaa harvoin tuntuvia säästöjä.

Ihmisille, jotka puolestaan tietävät melko tarkasti kotitaloutensa sähkönkulutusmäärän ja -tottumukset, muuttuvahintainen pörssisähkö on usein parempi diili. Pörssisähkössä hinta on suuri kilpailutekijä. Vaikka pörssisähkön hintakehitys heilahtelee molempiin suuntiin, se on historiallisesti keskimäärin halvempi kuin kiinteähintainen sähkö. Kuluttajan on mahdollista seurata pörssisähkön hintaa tunneittain. Tähän on kuitenkaan harvoin tarvetta. Mutta kuluttajan olisi hyvä olla suurinpiirtein kartalla siitä, paljonko on pörssisähkön hinta nyt. Jos sähkön hintaan pörssissä tulisi piikki esimerkiksi paukkupakkasten takia, vaaditaan kuluttajalta hieman kylmäpäisyyttä. Kuten osakkeiden hinnat pörssissä, sähkön pörssihinta vaihtelee jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Jos hintatrendi osoittaa hetkellisesti kasvavan, on hyvä luottaa siihen, että on tehnyt oikean valinnan ja että pitkällä tähtäimellä diili on kannattava. Kuten historia on todistanut.

Aktiivinen kuluttaja hyötyy pörssisähkön tuntihinnasta

Kuluttaja voi valita pörssisähkön joko tuntihinnalla tai kuukauden keskimääräisellä hinnalla. Tuntiveloitteisella sopimuksella kuluttaja voi itse pitkälti vaikuttaa sähkökuluihinsa ja saavuttaa tuntuvat säästöt. Tämä tapahtuu seuraamalla aktiivisesti pörssisähkön hintaa tunneittain ja painottamalla sähkönkäyttönsä huokeisiin tunteihin, jotka ovat yleensä ilta- ja viikonloppuaikaan. Sähkön hinnan kehitystä kannattaa siis pitää ainakin löyhästi silmällä, koska se voi nousta suhteellisen nopeasti ja vaikuttaa oman sähkölaskun suuruuteen.

Päästäkseen voitolle pörssisähkön tuntihinnalla vaaditaan siis hieman omistautuneisuutta: Jo pelkkä tuotteen valinta riittää takaamaan pitkällä aikavälillä edullisin vaihtoehto. Kuluttajan tulee olla aktiivinen sähkön markkinahinnan sekä oman sähkönkäyttönsä seurannassa. Kuten mistä tahansa, sähkön hinnan seurannasta tulee helposti arkeen soljahtava rutiini, jonka tekee pian jo lähes huomaamatta. Ja kuten useimpien uusien rutiinien kanssa, sähkön hinnan seurantarutiinin omaksumisella voi myös saavuttaa huomattavia etuuksia.

Netto Diili 24kk -sähkösopimuksella hyödyt tuntitarkasta pörssisähköstä eli säästät kuluttamalla sähköä edullisimmilla tunneilla. Edullista sähköä kotiin voit saada suoraan usein suoraan pörssistä. Palkitsevaan sähködiiliin sisältyy myös muuttoetu ja kuukauden lisäpalvelut ilmaiseksi. Asiakkaamme hyötyvät myös sähkötuntiedusta, jolla voi tienata tunnin ilmaista sähköä joka päivä. Viime vuonna Sähkötunti-asiakkaat tienasivat ilmaista sähköä yli 17 miljoonaa tuntia. Rahanarvoisten etujen lisäksi me tarjoamme asiakkaillemme henkilökohtaista ja joustavaa asiakaspalvelua. Meillä on tutkitusti alan keskiarvoa* tyytyväisimmät asiakkaat.

Valitse pörssisähkö tuntihinnalla ja alenna sähkölaskuasi

Sähkösopimuksissakaan yksi malli ei sovi kaikille, mutta hintatietoisille ja omaa sähkönkulutustaan aktiivisesti seuraaville kuluttajille pörssisähkö on erinomainen vaihtoehto. Painottamalla omaa sähkönkulutustaan sähkön kysynnän suvantotunteihin, voi säästää huomattavan summan rahaa joka kuukausi. Pörssisähkösopimukseemme kuuluu edullisten hintojen ja rahanarvoisten etujen lisäksi lämmin asiakassuhde.

* Kantar TNS 12/2020

TUTUSTU TYYTYVÄISIIN ASIAKKAISIIMME

Parasta Kotimaan Energiassa on ekologisuus ja kilpailukykyinen hinta. Jotenkin on tullut sellainen tunne, että sähköyhtiö on reilu.

Marko

En ole kuullut, että millään muulla sähköyhtiöllä olisi samanlaista palvelua. Ollaan oltu tyytyväisiä.

Satu

Mä oon Kotimaan Energian asiakas enkä aio vaihtaa. Oon tyytyväinen. Asiakaspalvelu on hyvää, se on edullinen - ei mulla ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa.

Toni

Kotimaan Energia 010 (2)
Bonustunti 1h
Tienaa jopa 365

PALKITSEVA SÄHKÖSOPIMUS - TIENAA TUNTI ILMAISTA SÄHKÖÄ JOKA PÄIVÄ!

Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Bonustunti-edullamme tienaat tunnin ilmaista sähköenergiaa - joka päivä. Jopa 365 tuntia vuodessa. Viime vuonna asiakkaamme tienasivat miljoonia ilmaista sähkötunteja. Kalenterivuoden aikana tienatut tunnit hyvitetään kiitoksena asiakkaille seuraavan vuoden heinäkuun energiankulutuksesta. Bonustunti-etu edellyttää sähköistä asiointia meidän kanssa (laskutus ja viestintä).

asiakassuhdeikoni
ASIAKASSUHDE

Vaalimme suhdetta asiakkaisiimme. Lupaamme pitää sinustakin hyvää huolta.

Ikonit, Sähköä ilmassa
EDULLINEN

Tarjoamme rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä diilejä. Tienaa jopa 365 ilmaista sähkötuntia vuodessa.

asiakassuhdeikoni
PALKITSEVA

Palkitsemme kumppanuudesta mm. helppoudella, ilmaisilla sähkötunneilla ja iloisella palvelulla.

KOTIMAAN ENERGIAN ASIAKKAAT OVAT ALAN KESKIARVOA TYYTYVÄISEMPIÄ

Lähde: Kantar TNS 12/2020

Palvelukokemus

75% vastaajista on tyytyväisiä palvelukokemukseensa Kotimaan Energian asiakkaana.

customer satisfaction graph

Ostokokemus

88% vastaajista on tyytyväisiä asiakaskokemukseen sähkösopimusta solmittaessa Kotimaan Energialla.

Service experience 2

MIKÄ ON KOTIMAAN ENERGIA

Sähköyhtiö Kotimaan Energialta saat palkitsevimmat sähkösopimusdiilit lähes kaikkialle Suomeen. Voit valita myös uusiutuvaa energiaa: vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaa. Ympäristöystävällisen sähkösopimuksen valitsemalla, asiakkaamme tekevät samalla ekoteon, sillä uusiutuvan energian kuukausimaksuun sisältyy Kotimaan Energian vuosittainen tuki John Nurmisen Säätiön Itämeri -hankkeisiin.

Palkitseva ja energinen asiakaskokemus on meille sydämenasia. Asiakkaitamme palvelee yli 50 asiantuntevaa ja ystävällistä Kotimaan Energialaista Espoossa.