Kotimaan Energia kolmio 03 vaaka 1500px (1)

SÄHKÖSOPIMUKSEN SIIRTO MUUTTAESSA, NÄIN SE KÄY

Muuttaessasi asunnosta toiseen pakkaat mukaasi huonekalut, viherkasvit ja kodin elektroniikan. Mutta tiesitkö, että pystyt useimmiten pakkaamaan mukaasi myös vanhan sähkösopimuksesi?

Muuttoetu
1h=1€ simplified

Onnistuuko sähkösopimuksen siirto uuteen kotiin tai ystävälle?

Muuttaessasi asunnosta toiseen pakkaat mukaasi huonekalut, viherkasvit ja kodin elektroniikan. Mutta tiesitkö, että pystyt useimmiten pakkaamaan mukaasi myös vanhan sähkösopimuksesi? Jos olet tyytyväinen nykyiseen sähkösopimukseesi ja jos se sopii myös uuteen asuntoosi, niin miksi vaihtaa toimivaa ratkaisua? Sähkösopimuksen siirto uuteen asuntoon on yleensä mahdollista sekä määräaikaisen että vakituisen sähkösopimuksen kohdalla. Useimmat sähköyhtiöt toimivat ympäri Suomea, joten vaikka muuttaisit toiselle puolelle maata, voit todennäköisesti viedä mukaasi tutun ja turvallisen sähkökumppanin. Sähkösopimusta ei toki pakata pahvilaatikkoon viherkasvien joukkoon, vaan sen muutto tapahtuu toista reittiä pitkin - eikä se lisää muuttokuormaasi lainkaan! Miten sähkösopimuksen siirto siis hoituu? Entä onnistuuko sähkösopimuksen siirto toiselle henkilölle? Näihin pureudumme seuraavaksi.

SÄHKÖSOPIMUKSET

Palkitsemme asiakkaamme rahanarvoisilla eduilla ja edullisilla sähködiileillä. Tilaa edullinen sähkösopimus ja tulet palkituksi - ihan joka ikinen päivä.

Pörssisähkö Diili

Marginaali 0,00 snt / kWh

+ Pörssisähköntuntihinta

Perusmaksu4,99 €/kk

Sopimuskausiilman määräaikaa!

UUTTA! Saat sähkön spot-hinnan tuntitarkasti sähköpörssistä – ilman välityspalkkiota

Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Hyvä Diili 24kk

Kiinteä hinta

Perusmaksu 0 € 12 kk

Perusmaksu 12 kk ilmaiseksi!

Perusmaksu0 € / 12 kk - säästä 46,80 €

Jatko3.90 € / kk

Sopimuskausi24 kk

Perusmaksu 12 kk ilmaiseksi

Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden

Helppo Diili

Sopimuskausi ilman määräaikaa

Perusmaksu3,90 €/kk

Sopimuskausiilman määräaikaa

Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Voiko sähkösopimuksen siirtää toiselle henkilölle?

Sähkösopimuksen tekijä tarvitsee sopparia solmiessaan tarkat henkilötiedot, osoitetiedot sekä henkilötunnuksen. Sähkösopimus solmitaan siis lähtökohtaisesti vain itselle ja omaan kotitalouteen. Voit toki tarvittaessa auttaa esimerkiksi ensimmäiseen omaan kotiin muuttavaa lastasi tai ikääntyvää vanhempaasi sähkösopimuksen solmimisessa. Jos olet epävarma, miten tällaisessa tilanteessa tulee toimia, niin kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Koska sähkösopimus solmitaan henkilökohtaisesti, on tuskin yllätys, että sähkösopimuksen siirto toiselle henkilölle ei myöskään ole mahdollista. Muuttaessa oman sähkösopimuksen voi siirtää uuteen kotiin tekemällä muuttoilmoituksen. Mutta oman sähkösopimuksen siirto uudelle omistajalle vanhassa kodissa ei ole vaihtoehto. Hänen on solmittava oma sähkösopimus - ellei hän ole myös siirtänyt sähkösopimustaan vanhasta asunnosta uuteen.

Sähkösopimuksen siirto ja sähköliittymän siirto ovat kaksi eri asiaa

Toisin kuin sähkösopimuksen siirto, sähköliittymän siirto uudelle asukkaalle on mahdollista. Se on itseasiassa edellytys sille, että uusi asukas on kiinni sähköverkossa. Muuttaessa kerrostaloon tai rivitaloon tähän ei yleensä tarvitse kiinnittää erikseen huomiota. Mutta kun omakotitalon tai kesämökin omistaja vaihtuu, yleensä tarkoituksena on, että sähköliittymä siirtyy uudelle omistajalle. Koska sähköliittymä on tyypiltään irtainta omaisuutta, se ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti, vaan se tulee kirjata muuton yhteydessä kiinteistön luovutuskirjaan. Tästä muutoksesta tulee myös aina ilmoittaa sähköverkkoyhtiölle.

Sähkösopimuksen siirto ja sähköliittymän siirto ovat siis kaksi eri asiaa. Huomaathan myös, että sähkösopimuksen siirto ja sähkön siirto tarkoittavat eri asioita. Sähkösopimuksen siirrolla tarkoitetaan pääasiassa sähkösopimuksen siirtämistä muutossa vanhasta asunnosta uuteen. Sähkösopimuksia myy sähköyhtiöt ja niiden siirto hoituu myös sähköyhtiöiden kautta. Sähkön siirrolla tai “sähkönsiirrolla” yhdyssanana tarkoitetaan puolestaan sähköenergian siirtämistä tuottajalta käyttäjälle. Eli sitä kun voimalaitoksissa tuotettu sähkö siirretään sähköverkkoon ja sitä kautta sähkön loppukäyttäjille eli kotitalouksiin ja yrityksiin. Sähkönsiirrosta huolehtii aina paikallinen sähköverkkoyhtiö.

Sähkösopimuksen siirto muuton yhteydessä

Yksi muuton yhteydessä hoidettavista asioista on sähkösopimusasioiden hoitaminen kuntoon. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen tai vanhan sähkösopimuksen irtisanominen ja uuden solmiminen uuteen asuntoon. Milloin sähkösopimus kannattaa irtisanoa ja vaihtaa uuteen? Usein vanhan sähkösopimuksen irtisanomista muuttaessa kannattaa ainakin harkita. Sama sähkösopimus ei sovi kaikkiin asumismuotoihin ja elämäntilanteisiin. Jos vaikka muutat kerrostaloasunnosta omakotitaloon ja asuinneliösi kasvavat, samoin käy myös sähkölaskullesi. Tällöin kannattaa harkita uuteen asuin- ja elämäntilanteeseen sopivaa sähkösopimusta.

Entä milloin sähkösopimuksen siirto muutossa kannattaa? Sähkösopimuksen siirto toiseen asuntoon on fiksua, jos olet tyytyväinen nykyiseen sähkösopimukseesi ja jos koet, että tämä sähkösopimus sopii hienosti myös uuteen asuntoosi. Muistathan, että sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen ei tapahdu automaattisesti, vaan sinun tulee ilmoittaa muutosta sähköyhtiöllesi muuttoilmoituksella. Tämä on helppo ja nopea toimenpide, joka vie sinulta vain muutaman minuutin. Näin sähköasiat on hoidettu kuntoon ja voit keskittyä muihin muuttoaskareisiin!

Entä jos asioit mielummin puhelimitse kuin netissä? Ei hätää - voit toki halutessasi ilmoittaa muutosta sähköyhtiöllesi myös asiakaspalvelun kautta puhelimitse. Mitä tahansa keinoa käytät, ilmoita muutostasi hyvissä ajoin - mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Ja muistathan ilmoittaa muutostasi myös Postille ja Digi- ja väestövirastolle sekä isännöitsijöillesi uudessa ja vanhassa asunnossasi.

Onko sopimustyyppillä vaikutusta sähkösopimuksen siirtoon muutossa?

Tiesit varmaan, että määräaikaisessa ja toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa on tiettyjä eroavaisuuksia. Mutta hyvä uutinen on se, että yleensä kummankin tyyppisen sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen on mahdollista. Määräaikainen sähkösopimus on voimassa tietyn määräajan, mikä on tyypillisesti 1 tai 2 vuotta. Tänä aikana sopimusta ei voi irtisanoa, mutta määräajan umpeutumisen jälkeen se on mahdollista. Tällöin sopimus jatkaa voimassaoloaan toistaiseksi voimassa olevana sähkösopimuksena. Määräaikaisen sopimuksen voi useimmissa tapauksissa muutossa siirtää uuteen kotiin Sähkösopimuksen siirto toiseen asuntoon ei kuitenkaan ole mahdollista esimerkiksi ulkomaille muuttaessa. Tällöin sähkösopimus raukeaa ja voit solmia uuteen asuntoosi uuden sopimuksen ulkomaisen sähköyhtiön kanssa.

Onko sinulla käytössäsi määräaikaisen sopimuksen sijasta toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? Sinun ei tarvitse irtisanoa toistaiseksi voimassa olevaa sopparia muuton yhteydessä: sähkösopimuksen siirto toiseen asuntoon on tässäkin tilanteessa useimmiten mahdollista. Mutta halutessasi voit irtisanoa sen koska tahansa. Irtisanomisesta tulee kuitenkin ilmoittaa sähköyhtiölle mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Muistathan, että jos unohdat irtisanoa vanhan sähkösopimuksesi, niin se ei automaattisesti purkaudu muuttaessasi toiseen asuntoon. Sähkölasku lähetetään sinulle edelleen, vaikket enää asuisi asunnossa, johon alunperin solmit kyseisen sähkösopimuksen.

Jos irtisanoit vanhan sähkösopparisi, niin tarvitset tilanne uuden. Houkutteleeko sinua aina ajantasainen hinta? Jos vastasit kyllä, niin tutustu edulliseen Netto Diili 24kk -sähkösopimukseemme. Siihen kuuluu tuntitarkka pörssisähkö ja ilmainen lisäpalvelukuukausi. Voit siis valita sopimukseesi kuukaudeksi esimerkiksi Vihreän valinnan, joka on täynnä hyvää energiaa: Vihreän Valinnan sähkö on 100%:sti alkuperävarmennettua uusiutuvaa kotimaista energiaa.

Kuten kaikissa Kotimaan Energian sähkösopimuksissa, Netto Diilissä on mukana rahanarvoinen ja huippupalkitseva Sähkötunti-etu: kaikki sähköistä laskutusta käyttävät asiakkaamme tienaavat tunnin ilmaista sähköä vuoden jokaisena päivänä. Tämä tarkoittaa vuositasolla yli kahden viikon ilmaisia sähköjä! Sen lisäksi, että me Kotimaan Energialla tarjoamme asiakkaillemme edullisia diilejä ja rahanarvoisia etuja, meille on tärkeää ensiluokkainen asiakaspalvelu. Kotimaan Energia pitää asiakkaistaan erinomaista huolta ja vaalii asiakassuhdetta. Tämän ovat huomanneet myös asiakkaat: Kotimaan Energian asiakkaat ovat tutkitusti alan keskiarvoa tyytyväisempiä (Kantar TNS 12/2020).

Sähkösopimuksen siirto uuteen kotiin onnistuu, ystävälle ei

Sähkösopimussuhde on henkilökohtainen. Muuttaessasi uuteen asuntoon sähkösopimuksen siirto uudelle omistajalle vanhassa asunnossa ei ole mahdollista, vaan uusi asukas solmii oman sähkösopimuksen. Sähkösopimuksen siirto toiseen asuntoon sen sijaan on mahdollista. Monet vievätkin vanhasta kodista uuteen kotiin tutun ja hyväksi todetun sähkösopimuksen. Se tapahtuu helpoiten netissä muuttoilmoituksella. Huomaathan kuitenkin, että jos haluat solmia uuteen kotiisi uuden sähkösopimuksen, sinun tulee irtisanoa vanha. Sähkösopimus ei raukea automaattisesti kun muutat pois. Jos et irtisano sitä, sopimus on edelleen voimassa ja laskutus jatkuu.

Jos etsit uuteen kotiisi uudenlaista energiaa, tutustu edulliseen Netto Diili 24kk -sähkösopimukseemme!

Four people at a coffee shop
Four people at a coffee shop
asiakassuhdeikonivalk
ASIAKASKOKEMUKSIA

Me kuuntelemme sinua

Parasta Kotimaan Energiassa on ekologisuus ja kilpailukykyinen hinta. Jotenkin on tullut sellainen tunne, että sähköyhtiö on reilu.

Marko

Mä oon Kotimaan Energian asiakas enkä aio vaihtaa. Oon tyytyväinen. Asiakaspalvelu on hyvää, se on edullinen - ei mulla ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa.

Toni

En ole kuullut, että millään muulla sähköyhtiöllä olisi samanlaista palvelua. Ollaan oltu tyytyväisiä.

Satu

Usein kysytyt kysymykset sähkösopimuksistamme

Tästä löydät useimmiten kysytyt kysymykset ja vastaukset liittyen sähkösopimuksiin.

Kotimaan Energia 010 (2)
Bonustunti 1h
Tienaa jopa 365

PALKITSEVA SÄHKÖSOPIMUS - TIENAA TUNTI ILMAISTA SÄHKÖÄ JOKA PÄIVÄ!

Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Bonustunti-edullamme tienaat tunnin ilmaista sähköenergiaa - joka päivä. Jopa 365 tuntia vuodessa. Viime vuonna asiakkaamme tienasivat miljoonia ilmaista sähkötunteja. Kalenterivuoden aikana tienatut tunnit hyvitetään kiitoksena asiakkaille seuraavan vuoden heinäkuun energiankulutuksesta. Bonustunti-etu edellyttää sähköistä asiointia meidän kanssa (laskutus ja viestintä).

asiakassuhdeikoni
ASIAKASSUHDE

Vaalimme suhdetta asiakkaisiimme. Lupaamme pitää sinustakin hyvää huolta.

Ikonit, Sähköä ilmassa
EDULLINEN

Tarjoamme rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä diilejä. Tienaa jopa 365 ilmaista sähkötuntia vuodessa.

asiakassuhdeikoni
PALKITSEVA

Palkitsemme kumppanuudesta mm. helppoudella, ilmaisilla sähkötunneilla ja iloisella palvelulla.

omadiiliSection

ASIAKKAIDEN OMA DIILI - NETTIPALVELU

LÄHEISEMPI ASIAKASSUHDE

Ota käyttöön maksuton Oma Diili -palvelu ja näet mitä sähkösuhteellesi kuuluu.

  • SEURAA SÄHKÖNKÄYTTÖÄSI

  • TUTUSTU DIILIISI

  • KATSO LASKUJASI SEKÄ ETUJASI

asiakassuhdeikonivalk

MIKÄ ON KOTIMAAN ENERGIA

Sähköyhtiö Kotimaan Energialta saat palkitsevimmat sähkösopimusdiilit lähes kaikkialle Suomeen. Voit valita myös uusiutuvaa energiaa: vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaa. Ympäristöystävällisen sähkösopimuksen valitsemalla, asiakkaamme tekevät samalla ekoteon, sillä uusiutuvan energian kuukausimaksuun sisältyy Kotimaan Energian vuosittainen tuki John Nurmisen Säätiön Itämeri -hankkeisiin.

Palkitseva ja energinen asiakaskokemus on meille sydämenasia. Asiakkaitamme palvelee yli 50 asiantuntevaa ja ystävällistä Kotimaan Energialaista Espoossa.