omadiiliSection

SÄHKÖSOPIMUSTEN VERTAILU - VERTAA SÄHKÖSOPIMUKSIA JA LÖYDÄ ITSELLESI PARAS DIILI

Sähkösopimuksissa yksi malli ei sovi kaikille. Kun vertaa sähkösopimuksia, tulee ottaa huomioon oma elämäntilanne, asuinmuoto ja sähkönkäytön tottumukset. Onneksi sähkösopimusten vertailu on nykyään helppoa - ja mikä parasta - sillä voi säästää pitkän pennin.  

Haluaisitko rahanarvoisia etuja?

Thumbsup

No tietysti!

Thumbsup

Kyllä kiitos!

Bonustunti 1h
Muuttoetu

SÄHKÖSOPIMUKSET

Palkitsemme asiakkaamme rahanarvoisilla eduilla ja edullisilla sähködiileillä. Tilaa edullinen sähkösopimus ja tulet palkituksi - ihan joka ikinen päivä.

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Perusmaksualk. 3,99 €/kk

+Pörssisähkön tuntihinta

Sopimuskausi24 kk

Tuntitarkkaa pörssisähköä - säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla

Muuttoetu: 120h ilmaista sähköä

Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Hyvä Diili 24kk

Kiinteä hinta

Perusmaksu 0 € 12 kk

Perusmaksu 12 kk ilmaiseksi!

Perusmaksu0 € / 12 kk - säästä 46,80 €

Jatko3.90 € / kk

Sopimuskausi24 kk

Perusmaksu 12 kk ilmaiseksi

Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden

Helppo Diili

Sopimuskausi ilman määräaikaa

Perusmaksu3,90 €/kk

Sopimuskausiilman määräaikaa

Hinta 1.8. alk.24,88 snt/kWh

Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

SÄHKÖSOPIMUSTEN VERTAILU: TUTUSTU KWH-HINTAAN

Sähkövertailussa hinta on päätöksenteon keskiössä. Sähkön hinta ilmoitetaan senteissä per kilowattitunti eli esimerkiksi 6,50 snt/kWh. Mitä enemmän sähköä käytät, sitä merkityksellisempää kWh-hinnan suuruus ja sähkön hintavertailu on. Toki sähkön hintaa kannattaa joka tapauksessa tarkkailla ja tehdä tarvittaessa sähkön kilpailutus: pienilläkin kWh-eroilla voi säästää useita euroja kuukaudessa. 

SÄHKÖN HINTAVERTAILU: PÖRSSI-VAI KIINTEÄHINTAINEN

Toinen keskeinen elementti parhaan sähkösopimuksen löytämisessä on sähkösopimustyyppi. Halvin sähkösopimus voi olla pörssisähkösopimus, etenkin jos on valmis seuraamaan sähkön hintoja ja mukauttamaan omaa sähkönkäyttöään. Joillekin edullisin sähkösopimus on kuitenkin kiinteähintainen sähkösopimus, jolla sähkön hinta pysyy koko sopimuskauden samana ja sähkölaskun suuruus on helppo ennustaa. 

MÄÄRÄAIKAINEN VAI TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVA SÄHKÖSOPIMUS

Määräaikainen sähkösopimus on voimassa tietyn ajan, yleensä yksi tai kaksi vuotta. Tänä aikana sähkön hinta on usein kiinteä, mutta sähköyhtiöillä on tarjolla myös määräaikaisia muuttuvahintaisia sähkösopimuksia. Toinen sopimustyyppi on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, joka on voimassa niin kauan, kunnes asiakas irtisanoo sen. Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus mahdollistaa siis sähkösopimuksen vaihtamisen, jos muualta löytyy itselle halvin sähkösopimus. 

VERTAA SÄHKÖN HINTAA JA TUTKI MUITA MAKSUJA

Sen lisäksi, että maksat sähköstä kiinteää tai muuttuvaa kWh-hintaa, sähkösopimukseen kuuluu yleensä sähkösopimuksen perusmaksu, joka on muutamia euroja kuukaudessa. Mitä vähemmän sähköä kuukausittain kulutat, sitä suuremmaksi sähkösopimuksen perusmaksun osuus sähkölaskun hinnasta muodostuu. Siksi esimerkiksi kesämökeille kannattaa yrittää hankkia sähkösopimus ilman perusmaksua. Perusmaksun lisäksi sähkösopimuksiin tulee veloitus sähkönsiirrosta, josta vastaa paikallinen sähköverkkoyhtiö. Sähkön tilaajat maksavat aina myös sähköveroa, joka laskutetaan sähkönsiirron yhteydessä.  

SÄHKÖVERTAILU - VALITSE ELÄMÄNTILANTEESEESI PARAS SÄHKÖSOPIMUS

Jos haluat huolettoman sähkösopimuksen ilman määräaikaa ja kiinteällä sähkön hinnalla, sinulle oikea valinta on kiinteähintainen toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.  

TUTUSTU HELPPO DIILI -SÄHKÖSOPIMUKSEEN

MÄÄRÄAIKAINEN SÄHKÖSOPIMUS

Toisin kuin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, määräaikainen sähkösopimus on sidottu tiettyyn määräaikaan, joka on tyypillisesti yksi tai kaksi vuotta. Yleensä tällaisten määräaikaisten sähkösopimusten sähkö on kiinteähintaista, eli sähkön kWh-hinta on sovittu ennalta koko sopimuskaudelle. Määräaikainen sähkösopimus on hyvä valinta kotitalouksiin, joiden sähkönkulutus on korkealla tasolla ja heille, jotka eivät osaa määritellä kulutustasoaan. Määräaikaisen sähkösopimuksen ennalta sovittu hinta auttaa ennakoimaan sähkölaskun suuruuden, oli sähkönkulutus sitten pientä tai suurta.  

 TUTUSTU HYVÄ DIILI 24 KK -SÄHKÖSOPIMUKSEEN

Määräaikaisia sähkösopimuksia on kuitenkin mahdollista saada myös pörssihintaisena: tämä on oiva vaihtoehto heille, jotka haluavat määräaikaisen sopimuksen ja mahdollisuuden optimoida omaa sähkönkulutusta.  

 TUTUSTU NETTO DIILI 24 KK -SÄHKÖSOPIMUKSEEN

Hyvä Diili 24 kk

Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden.

LUKITSE SÄHKÖN HINTA KIINTEÄKSI!

Hyvä Diili 24 kk

Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden.

Perusmaksu3,90 €/kk

Sopimuskausi24 kk

Pitkäkestoista vakautta sähkön hintaan. Hyvä Diili 24 kk on loistava valinta silloin, kun haluat, että sähkönhintasi pysyy muuttumattomana koko sopimuskauden ajan. Sopimuskausi on 24 kk. Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Electricity Euro

Kiinteähintainen sähkösopimus koko sopimuskauden

Sahkoetu Joko Paiva

Aktivoi Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Moving

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Tuntitarkkaa pörssisähköä!

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Perusmaksualk. 3,99 €/kk

+Pörssisähkön tuntihinta

Sopimuskausi24 kk

Netto Diili 24 kk -sopimuksen avulla voit helposti säästää kodin energiakustannuksissa siirtämällä kulutusta halvemmille tunneille. Toteutuneita ja tulevan vuorokauden tuntihintoja voit seurata näppärästi Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksella.

Electricity clock

Tuntitarkkaa pörssisähköä - säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla

Sahkoetu Joko Paiva

Aktivoi Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Lisäetu, 1kk=0€

Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Moving

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

SÄHKÖVERTAILU - LÖYDÄ ASUINMUODOLLESI HALVIN SÄHKÖSOPIMUS

NELIÖT JA ASUKKAIDEN MÄÄRÄ

Kun vertaa sähkösopimuksia, asunnon koolla ja asukkaiden määrällä on väliä. Muuttuvahintainen pörssisähkösopimus voi olla paras sähkösopimus kerrostaloon, joka on neliöiltään pieni ja jossa on matala sähkönkulutus. Tällainen tuntitarkka sähkösopimus kerrostaloon mahdollistaa sähkönkulutuksen edullisimpina tunteina ja huomattavat säästöt.  

Pörssisähkösopimus voi olla myös paras sähkösopimus rivitaloon, jos se on kompaktin kokoinen ja sen sähkönkäyttö on maltillista. Mutta jos asunnossa asuu kuusihenkinen perhe, kiinteähintainen sähkö on tällöin todennäköisesti huolettomampi sähkösopimus rivitaloon. Kiinteähintainen sähkö on myös useimmiten edullisin sähkösopimus omakotitaloon, jossa yleensä piisaa neliöitä ja asukkaita. Omakotitalojen sähkölaskut ovat yleisesti ottaen huomattavasti suurempia kuin kerrostalojen ja pienten rivitalojen sähkölaskut, joten sähkösopimus omakotitaloon kannattaa valita erityisen huolella.  

LÄMMITYSMUOTO  

Kun etsinnässä on sähkösopimus omakotitaloon, kodin lämmitysmuodolla on todella suuri merkitys. Jos omakotitalo lämpiää muulla kuin sähköllä, sen sähkön vuosikulutus on noin  5 000 kilowattituntia. Mutta jos omakotitalon lämmitysmuotona on sähkö, sähkönkulutus lähes nelikertaistuu. Kun kotitalouden sähkönkulutus liikkuu 19 000 kWh:n tietämillä, on paras sähkösopimus omakotitaloon todennäköisesti kiinteähintainen sähkösopimus, jolla lämmityskustannukset on helppo ennustaa ja niihin varautua.  

Kerrostaloasunnot lämpiävät usein kaukolämmöllä, joten niiden sähkönkäyttö on maltillista. Tällöin sähkösopimus kerrostaloon kannattanee valita pörssisähkösopimuksista - varsinkin jos sähkön hintojen seuraaminen kiinnostaa ja sähkönkäytön mukauttaminen on mahdollista. Sama pätee myös, kun vertailussa on sähkösopimus rivitaloon: jos mahdollisuus vaikuttaa oman sähkölaskun hintaan on tärkeää, kannattaa valinta muuttuvahintainen pörssisähkö. Mutta jos tärkeintä on laskun ennakoitavuus ja helppous, voi paras sähkösopimus rivitaloon olla kiinteähintainen.  

TEE UUSI SÄHKÖSOPIMUS

Olet nyt vertaillut sähkösopimuksia ja seuraavaksi on aika tehdä uusi sähkösopimus. Sähkösopimus netissä hoituu muutamassa minuutissa!  

TEE UUSI SÄHKÖSOPIMUS

Myös silloin kun käsillä on erityinen elämäntilanne, sähkösopimus netissä on helpoin vaihtoehto. Jos hakusessa on sähkösopimus opiskelijalle, saat täytettyä kaikki tarvittavat tiedot nettilomakkeen kautta. Hanki palkitseva sähkösopimus opiskelijalle, säästä rahaa ja tienaa ilmaista sähköä! 

SÄHKÖSOPIMUS OPISKELIJALLE

Uusi sähkösopimus on usein hankintalistalla myös muuton yhteydessä. Uusi sähkösopimus kannattaa hommata hyvissä ajoin ennen muuttoa, koska ilman voimassa olevaa sähkösopimusta muutto on viheliäistä hommaa. Kotimaan Energialla kaikki muuttajat hyötyvät erinomaisesta muuttoedusta - saat nyt yhteensä 360 tuntia sähköenergiaa ilmaiseksi! 

SÄHKÖSOPIMUS MUUTTAJALLE

Kotimaan Energia kolmio 03 vaaka 1500px (1)
Kotimaan Energia kolmio 03 vaaka 1500px (1)

OLETKO MUUTTAMASSA?

Nappaa muuttajan palkitseva sähkösopimus!

Hyvä Diili 24kk -sopimuksella saat sähkösi aina samaan edulliseen hintaan. Sähköenergian hinta pysyy muuttumattomana koko 24 kuukauden sopimuskauden ajan. Saat nyt kolme ensimmäistä kuukautta ilman perusmaksuja.Saat selvää säästöä 11,70 euroa. Etu voimassa vain rajoitetun ajan!

Moving
Muuttoetu

MISTÄ SÄHKÖSOPIMUS, JOKA JOUSTAA TARPEEN MUKAAN?

Voit räätälöidä Kotimaan Energian sähkösopimuksesta juuri itsellesi sopivan. Kotimaan Energialla on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja toistaiseksi voimassa olevista sähkösopimuksista sekä määräaikaisista sopimuksista. Voit valita itsellesi muuttuvahintaisen pörssisähkösopimuksen tai kiinteähintaisen sähkösopimuksen.  

Kotimaan Energian sähkösopimuksen saat aina halutessasi myös höystettynä mahtavilla lisäpalveluilla. Jos mietit, mistä sähkösopimus uusiutuvalla energialla, kannattaa tutustua Vihreään valintaan. Vihreä valinta sisältää pelkästään uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. Voit hankkia Kotimaan Energian sähkösopimukseesi myös esimerkiksi Vaihtoturvan, jolla varmistat, että määräaikaisen sähkösopimuksesi hinta pysyy aina kilpailukykyisenä tai Hintaturvan, jolla saat tilapäisesti lukita sähkön hinnan ja suojautua näin sähkön hintapiikeiltä. 

HANKI LISÄARVOA SÄHKÖSOPIMUKSELLESI

PARAS SÄHKÖSOPIMUS SISÄLTÄÄ RAHANARVOISIA ETUJA JA AIMO ANNOKSEN SYDÄMELLISYYTTÄ 

Meille Kotimaan Energialla kumppanuus on sydämen asia. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme kokevat tilaavansa Suomen palkitsevinta sähköä. Tämän varmistaa muun muassa Bonustuntietu, jolla kaikki sähköistä asiointia käyttävät asiakkaamme tienaavat ilmaisen tunnin sähköenergiaa joka päivä. Palkitsevuus ei kuitenkaan tarkoita Kotimaan Energialla pelkästään ilmaista bonustuntia ja kilpailukykyisiä hintoja, vaan myös lämmintä suhdetta asiakkaidemme kanssa. Jokainen asiakas on meille tärkeä ja tämän ovat huomanneet myös asiakkaat itse, koska Kotimaan Energian asiakkaat ovat alan keskiarvoa tyytyväisempiä (Kantar TNS 12/2020).  

PALVELUT

LISÄARVOA SÄHKÖSOPIMUKSELLESI

hintaturva
HINTA­TURVA white

HINTATURVA

4,90 € / KK

Lisäturvaa pörssisähkösopimukselle: älä murehdi sähkön hintojen heilahteluista.

Pörssisähkön hintakatto: Hintaturvalla voit kiinnittää pörssisähkön hinnan muutamiksi kuukausiksi kerrallaan.

Ensimmäinen sopimuskuukausi Hintaturvaa veloituksetta. Ei sitovaa määräaikaa.

Vihrea valinta hero
VIHREÄ VALINTA white

VIHREÄ VALINTA

4,90 € / KK

Vihreä valinta on yhdistelmä uusiutuvaa energiaa: vesisähköä, tuulisähköä ja aurinkosähköä

Uusiutuvien energialähteiden Vihreä valinta sisältää 5 €:n vuosittaisen tukemme John Nurmisen Säätiön Itämeri -hankkeille

Ensimmäinen sopimuskuukausi vihreää sähköä veloituksetta. Ei sitovaa määräaikaa.

vaikutttavavalintasuomi
vaikuttavalintavalkbadge

VAIKUTTAVA VALINTA

5,90 € / kk

VAIKUTTAVA VALINTA

5,90 € / kk

Vaikuttava valinta on 100 % Suomessa tuotettua uusiutuvaa energiaa.

Sisältää 3 €:n vuosittaisen tukemme Hope ry:lle vähävaraisten suomalaisten lapsiperheiden hyväksi.

Ensimmäinen sopimuskuukausi Vaikuttavaa valintaa veloituksetta. Ei sitovaa määräaikaa.

Kotimaan Energia 010 (2)
Bonustunti 1h
Tienaa jopa 365

PALKITSEVA SÄHKÖSOPIMUS - TIENAA TUNTI ILMAISTA SÄHKÖÄ JOKA PÄIVÄ!

Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Bonustunti-edullamme tienaat tunnin ilmaista sähköenergiaa - joka päivä. Jopa 365 tuntia vuodessa. Viime vuonna asiakkaamme tienasivat miljoonia ilmaista sähkötunteja. Kalenterivuoden aikana tienatut tunnit hyvitetään kiitoksena asiakkaille seuraavan vuoden heinäkuun energiankulutuksesta. Bonustunti-etu edellyttää sähköistä asiointia meidän kanssa (laskutus ja viestintä).

KOTIMAAN ENERGIAN ASIAKKAAT OVAT ALAN KESKIARVOA TYYTYVÄISEMPIÄ

Lähde: Kantar TNS 12/2020

Palvelukokemus

75% vastaajista on tyytyväisiä palvelukokemukseensa Kotimaan Energian asiakkaana.

customer satisfaction graph

Ostokokemus

88% vastaajista on tyytyväisiä asiakaskokemukseen sähkösopimusta solmittaessa Kotimaan Energialla.

Service experience 2

Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia meiltä usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan asiaan, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai soittamalla asiakaspalveluumme.

MIKÄ ON KOTIMAAN ENERGIA

Sähköyhtiö Kotimaan Energialta saat palkitsevimmat sähkösopimusdiilit lähes kaikkialle Suomeen. Voit valita myös uusiutuvaa energiaa: vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaa. Ympäristöystävällisen sähkösopimuksen valitsemalla, asiakkaamme tekevät samalla ekoteon, sillä uusiutuvan energian kuukausimaksuun sisältyy Kotimaan Energian vuosittainen tuki John Nurmisen Säätiön Itämeri -hankkeisiin.

Palkitseva ja energinen asiakaskokemus on meille sydämenasia. Asiakkaitamme palvelee yli 50 asiantuntevaa ja ystävällistä Kotimaan Energialaista Espoossa.