Sopimusehdot - Hintaturva

Hoidamme puolestasi kaikki toimittajanvaihtoon liittyvät käytännön toimenpiteet. Saat kaksi sähköön liittyvää laskua: Kotimaan Energia laskuttaa kuluttamasi sähköenergian ja paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa sähkönsiirron osuuden. Verkkoyhtiösi lähettää sinulle vahvistuksen sähkönsiirtosopimuksen jatkumisesta. Tämä ei vaadi sinulta minkäänlaisia toimenpiteitä. Verkkoyhtiösi vastaa edelleen vika- ja muista verkkopalvelua koskevista ilmoituksista.

YLEISET EHDOT

Hintaturva-lisäpalvelulla voit suojautua sähköenergian hinnanvaihteluilta ennalta ilmoitetuksi määräajaksi. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden yhteen tai useampaan kiinteähintaiseen jaksoon sähkösopimuksessasi, vaikka sähkön hintasi muuten olisikin muuttuva. Päätös kiinteähintaisen jakson käyttämisestä on aina sinulla.

VIESTINTÄ

Hintakiinnitystarjoukset lähetämme sinulle ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tai sms-viestillä puhelimeesi. Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoitathan ne meille heti kun vain mahdollista, jotta saat palveluun kuuluvan viestinnän.

HINNOITTELU JA KÄYTTÖ

Hintaturva on kuukausimaksullinen lisäpalvelu, jonka hinta näkyy sopimusvahvistuksessasi. Palvelu laskutetaan sähkösopimuksesi yhteydessä. Lisäpalvelun hinta on voimassa toistaiseksi. Mikäli hinnoittelumme muuttuu, kerromme sinulle uudet hintasi viimeistään kuukautta ennen niiden voimaantuloa. Hintaturva-lisäpalvelulla voit sopia kiinteästä sähkönhinnasta määräajaksi. Kiinteän hinnoittelun ajaksi sekä sähkösopimuksesi että Hintaturva-lisäpalvelu muuttuvat määräaikaiseksi. Kiinteähintaisen määräaikaisjakson päätyttyä sopimuksesi jatkuvat alkuperäisten sopimusten mukaisina.Laskutamme lisäksi sinulta kulloinkin voimassaolevat viranomaisten määräämät verot ja muut maksut. Jos verot tai muut näihin rinnastettavat maksut muuttuvat, vaikutus palvelun hintoihin huomioidaan muutoksen voimaantulosta alkaen. Ilmoitamme sinulle näiden vaikutuksesta hinnoitteluusi mahdollisimman pian saatuamme tiedon muutoksesta.

SOPIMUKSEN KESTO JA IRTISANOMISAIKA

Palvelusi on voimassa toistaiseksi. Jos haluat päättää sopimuksesi, se onnistuu kahden viikon irtisanomisajalla. Kotimaan Energian puolelta irtisanomisaika on yksi kuukausi. Jos olet käyttänyt hintakiinnitysmahdollisuutta, voit irtisanoa palvelun vasta määräaikaisjakson päätyttyä.

PERUUTUSOIKEUS

Jos olet tehnyt palvelusopimuksesi etämyynnissä, sinulla on kuluttajasuojalakiin perustuva oikeus perua sopimus milloin tahansa 14 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä. Sinun ei tarvitse kertoa syytä peruutukselle.

MUUT EHDOT

Sopimusta tehdessä annat suostumuksesi siihen, että Kotimaan Energia voi tarkistaa luottokelpoisuutesi ja pyytää tarvittaessa ennakkomaksun tai vakuuden ennen sopimuksen alkua. Kotimaan Energian sähkösopimukset ja niihin kytkettävät lisäpalvelut on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaille, joiden sähkönkäyttö on alle 50 000 kWh vuodessa. Sopimukseesi ja sen ehtoihin liittyvistä muutoksista tiedotamme sinua ensisijaisesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.