Hyvä Diili 24kk -sähkösopimuksen sopimusehdot

Hoidamme puolestasi kaikki toimittajanvaihtoon liittyvät käytännön toimenpiteet. Saat kaksi sähköön liittyvää laskua: Kotimaan Energia laskuttaa kuluttamasi sähköenergian ja paikallinen verkkoyhtiö laskuttaa sähkönsiirron osuuden. Verkkoyhtiösi lähettää sinulle vahvistuksen sähkönsiirtosopimuksen jatkumisesta. Tämä ei vaadi sinulta minkäänlaisia toimenpiteitä. Verkkoyhtiösi vastaa edelleen vika- ja muista verkkopalvelua koskevista ilmoituksista.

SÄHKÖSOPIMUKSEN KESTO JA IRTISANOMISAIKA

Sähkösopimuksesi on voimassa tilauksen yhteydessä sovitun aloituspäivän mukaisesti.
Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus toisen sähkönmyyjän kanssa, sähkösopimuksesi Kotimaan Energian kanssa käynnistyy mahdollisimman pian nykyisen sopimuksesi päättymisen jälkeen. Uusi aloituspäivä voi olla maksimissaan 12 kuukautta alkuperäisen aloituspäivän jälkeen. Sähkösopimuksesi on voimassa sopimusvahvistukseen merkityn määräajan. Sopimuskauden päätyttyä sopimus muuttuu toistaiseksi voimassaolevaksi. Vahvistamme sinulle uuden sähkösopimuksesi ehdot ja hinnat viimeistään kuukautta ennen määräaikaisen sopimuksesi päättymistä.

SÄHKÖNKULUTUKSEN MITTAAMINEN

Kuluttamasi sähkön mittaamisesta vastaa paikallinen sähkön jakeluverkonhaltija. Jos käyttöpaikkasi mittaus on toteutettu etäluettavalla mittarilla, laskutamme sinua paikallisen verkonhaltijan ilmoittamiin todellisiin kulutusmääriin perustuen. Jos etäluentamahdollisuutta ei ole tarjolla, laskusi perustuu paikallisen verkonhaltijan tekemään laskutusjaksokohtaiseen kulutusennusteeseen.

SÄHKÖSOPIMUKSEN HINNOITTELU

Sähkösopimuksesi hinta koostuu kuukausittaisesta perusmaksusta, energiamaksusta sekä viranomaisten määräämistä veroista ja muista maksuista. Sopimusvahvistuksen mukaiset perusmaksu ja energiamaksu ovat voimassa koko määräaikaisen sopimuskauden ajan.
Jos verot tai muut näihin rinnastettavat maksut muuttuvat, vaikutus sähkön hintoihin huomioidaan muutoksen voimaantulosta alkaen. Ilmoitamme sinulle näiden vaikutuksesta hinnoitteluusi mahdollisimman pian saatuamme tiedon muutoksesta.

PERUUTUSOIKEUS

Jos olet tehnyt sähkösopimuksesi etämyynnissä, sinulla on kuluttajasuojalakiin perustuva oikeus perua sähkösopimus milloin tahansa 14 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä. Sinun ei tarvitse kertoa syytä peruutukselle.

MUUT EHDOT

Sopimusta tehdessä annat suostumuksesi siihen, että Kotimaan Energia voi tarkistaa luottokelpoisuutesi ja pyytää tarvittaessa ennakkomaksun tai vakuuden ennen sopimuksen alkua. Kotimaan Energian sähkösopimukset on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaille, joiden sähkönkäyttö on alle 50 000 kWh vuodessa. Sopimukseesi ja sen ehtoihin liittyvistä muutoksista tiedotamme sinua ensisijaisesti antamaasi sähköpostiosoitteeseen.
Näiden ehtojen lisäksi sopimuksessasi sovelletaan yleisiä Sähkönmyyntiehtoja (sopimuksen tekohetkellä voimassa SME2014) tai niitä korvaavia vastaavia alalla käytettäviä ehtoja.

OLETKO UUSI ASIAKAS?

Mikäli sinulla on voimassa oleva määräaikainen sähkösopimus toisen sähkönmyyjän kanssa, ei Kotimaan Energian sopimus välttämättä pääse alkamaan sopimusvahvistuksessa ilmoitettuna aloituspäivämääränä. Sähkösopimuksesi Kotimaan Energian kanssa käynnistyy mahdollisimman pian siitä hetkestä lukien, kun nykyinen määräaikainen sopimus toisen sähkönmyyjän kanssa päättyy.

Mikäli uusi Kotimaan Energian sähkösopimus on määräaikainen, alkaa sopimuksen määräaikaisuus uudesta aloituspäivämäärästä lähtien. Sähkösopimuksesi käynnistyy niillä ehdoilla ja hinnalla, jotka ovat mainittu sopimusvahvistuksessa. Tiedotamme sinua sähkösopimuksesi käynnistymispäivämäärästä ennen sopimuksen voimaantuloa. Tietosuojakäytäntöömme voit tutustua osoitteessa kotimaanenergia.fi/tietosuoja.

 Lataa tiedostona

Reilua peliä

Olemme sitoutuneet noudattamaan Asiakkuusmarkkinointiliiton laatimia sääntöjä ja siten oikeutettuja käyttämään ASML:n Reilun Pelin -merkkiä.