Oletko muuttamassa? Tee muuttoilmoitus ja hoida sähköasiat kuntoon hyvissä ajoin

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastolle, Postille ja isännöitsijälle 

Minne kaikkialle muutosta tulee ilmoittaa? Maistraatin muuttoilmoitusta ei enää tehdä: Maistraatti ja Väestörekisterikeskus yhdistyivät vuonna 2020 Digi- ja väestövirastoksi, joka vastaa koko Suomen väestötietojärjestelmästä. Muuttoilmoitus Digi- ja väestövirastolle on lakisääteinen eli pakollinen kaikissa vakituisissa tai yli kolme kuukautta kestävissä muutoissa. Jos muutat yli kolmeksi kuukaudeksi ulkomaille sinun on lisäksi tehtävä muuttoilmoitus Kelaan. Muuttoilmoitus Postille on puolestaan aina vapaaehtoinen, mutta erittäin suositeltava. Sillä varmistat, että postisi löytää uuteen asuntoosi. Väliaikainen muuttoilmoitus on myös vapaaehtoinen: alle kolme kuukautta kestävää tilapäistä muuttoa ei tarvitse ilmoittaa Digi- ja väestövirastolle, koska kotikuntasi ja virallinen postiosoitteesi pysyvät väestörekisterissä samana.  

Onko edellä mainittujen lisäksi tehtävä muuttoilmoitus isännöitsijälle? Kyllä. Muuttoilmoitus taloyhtiölle tai isännöitsijälle tulisi tehdä sekä vanhassa että uudessa asunnossa. Näin vanhan kotisi taloyhtiö on tietoinen muutostasi, eikä enää lähetä sinulle sitä koskevaa viestintää. Olemalla suoraan yhteydessä uuden taloyhtiösi isännöitsijään varmistat, että pysyt kartalla taloyhtiösi asioista. Entä onko opiskelijan muuttoilmoitus pakollinen vai hoituuko se jonkun muun tahon toimesta? Opiskelijan tulee tehdä muuttoilmoitus itse aina muuttaessaan. Jos kyseessä on opiskelijan ensiasunto, hänen kannattaa muistaa tehdä myös hakemus yleisestä asumistuesta. 

Missä ja milloin muuttoilmoitus tehdään?  

Muuttoilmoitus netissä on kätevä tapa suorittaa homma pois alta. Samassa nettipalvelussa hoituu muuttoilmoitus sekä Postille sekä Digi- ja väestövirastolle. Voit tehdä muuttoilmoituksen samalla kertaa koko perheelle. Jos netissä asiointi on syystä tai toisesta sinulle hankalaa, muuttoilmoitus puhelimitse on myös käypä vaihtoehto. Tarvittavat yhteystiedot löytyvät Digi-ja väestöviraston kotisivuilta. Pieni osa ihmisistä haluaa tehdä muuttoilmoituksen perinteisesti lomakkeella. Se on mahdollista. Lomake tulostetaan, täytetään ja toimitetaan postitse Digi- ja väestövirastoon. 

On fiksua tehdä muuttoilmoitus etukäteen. Muuttoilmoitus on mahdollista tehdä heti kun muuttopäivä uuteen kotiin on tiedossa. Aikaisintaan muuttoilmoituksen voi kuitenkin tehdä tasan kuukausi ennen muuttoa. Jos muuttoilmoituksen tekeminen lykkääntyy yli viikolla muuton jälkeen, voi olla, että laskujesi maksaminen viivästyy ja sinulle koituu muitakin taloudellisia vahinkoja. Yritä siis muistaa hoitaa muuttoilmoitus hyvissä ajoin. 

Muista tehdä muuttoilmoitus etukäteen myös sähköyhtiölle 

Sähköasiat tulee hoitaa kuntoon ennen muuttoa. Postin, Digi- ja väestöviraston sekä isännöitsijän muuttoilmoituksen lisäksi sinun tulee tehdä niin sanottu sähkön muuttoilmoitus. Muuttoilmoitus sähköyhtiölle hoituu helpoiten muuttoilmoituksella. Tarvittaessa voit tehdä sähkön muuttoilmoituksen myös puhelimitse.  

Onko vanhaan asuntoosi solmittu määräaikainen sähkösopimus, jota ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden? Tällaiset sopimukset voidaan yleensä siirtää uuteen asuntoon. Jos muutat ulkomaille, tai jos sähkösopimuksen siirto ei jostain muusta syystä ole mahdollista, sopimus raukeaa. Onko sinulla toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus? Sen irtisanomisesta tulee ilmoittaa sähköyhtiölle vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.  

Aiotko hankkia uuden sähkösopimuksen vai jatkaa samalla sähköyhtiöllä? 

Jos irtisanot vanhan sähkösopimuksesi, tarvitset kotiisi uuden sähkösopimuksen. Oletko jo vertaillut eri vaihtoehtoja ja löytänyt sinulle sopivimman sähkösopimuksen? Jos sinua houkuttelee aina ajantasainen hinta, tutustu edulliseen Netto Diili 24kk -sähkösopimukseemme. Siihen sisältyy tuntitarkka pörssisähkö ja ilmainen lisäpalvelukuukausi. Ja kuten kaikissa sähkösopimuksissamme, diilissä on mukana rahanarvoinen ja palkitseva sähkötuntietu. Kaikki sähköistä laskutusta käyttävät asiakkaamme tienaavat ilmaista sähköä vuoden jokaisena päivänä! Tämä tarkoittaa vuositasolla yli kahden viikon ilmaisia sähköjä.  

Oletko jo meidän asiakkaamme? Sitten sähkön muuttoilmoitus hoituu käden käänteessä täyttämällä tämän sivun ylälaidassa oleva lomake. Kun olet lähettänyt sen, uusi osoitteesi on heti tiedossamme. Me hoidamme uuden osoitteesi päivityksen sähkönsiirtoyhtiöllesi, joten sinun ei tarvitse tehdä sitä itse. Sähköasiat on nyt hoidettu ja palkitseva kumppanuutemme jatkuu! Nautit jatkossakin rahanarvoisista eduistamme ja muuttajana lisäksi muuttoedusta eli 120 ilmaisesta sähkötunnista sekä kuuden kuukauden ilmaisista perusmaksuista. Oletpa sitten uusi tai pitkäikäinen asiakkaamme, me pidämme sinusta hyvää huolta. On tutkittu tosiasia, että asiakkaamme ovat alan keskiarvoa tyytyväisempiä (Kantar TNS 12/2020). 

Tsekkaa muuttoilmoitus pois muuttolistaltasi! 

Muuttopäivälle ei kannata jättää mitään ylimääräistä tekemistä. Muuttoilmoitus on yksi niistä asioista, jotka kannattaa hoitaa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen muuttoa. Tämä käy hetkessä - sen jälkeen voit keskittyä muihin asioihin. Tee muuttoilmoitus Postille ja Digi- ja väestövirastolle vähintään viikko ennen muuttoa. Soita tai laita sähköpostia samassa yhteydessä myös uudelle ja vanhalle isännöitsijällesi. Kun olet päässyt hyvään vauhtiin, niin hoida samalla sähkösopimukset kuntoon! Meidän asiakkaamme voivat tehdä ilmoituksen muutosta muutamalla klikkauksella tällä sivulla olevalla lomakkeella. Jos et vielä ole asiakkaamme, niin tutustu tuntihintaiseen Netto Diili 24kk -sähkösopimukseemme ja hanki edullista sähköä uuteen kotiisi!