Kotimaan Energia kolmio 02 vaaka-2 1500px

TUNNETKO KOTISI SÄHKÖNKULUTUKSEN?

Bonustunti 1h
Muuttoetu

Tunnetko kotisi sähkönkulutuksen?

Tiedät varmaan suunnilleen, minkä suuruinen sähkölasku sähköpostiisi tietyin aikavälein kilahtaa. Tästä sähkölaskusta voit myös tarkistaa sen, minkälainen sopimustyyppi sinulla on, mitä kilowattituntihintaa sähköstä maksat ja millä tasolla sähkönkulutuksesi on. Oletko koskaan pohtinut, miten sähkönkulutuksesi vertautuu samanlaisessa asunnossa asuvaan samankokoiseen kotitalouteen? Mikä on normaali sähkönkulutus vastaavissa asunnoissa? Entäpä mikä on kotitaloutesi eri elementtien, kuten lämmityksen, valaistuksen ja kodinkoneiden, sähkönkulutus vuodessa? Tutustumalla eri elementtien sähkönkulutukseen voit helposti havaita kotisi sähkösyöpöt. Ne kerryttävät salakavalasti sähkönkulutusta ja kasvattavat laskua niin kukkarollesi kuin ympäristöllekin. Kun sähkösyöpöt on tunnistettu, on aika pohtia miten omaa sähkönkulutustaan voisi mahdollisesti pienentää. Tähän riittää usein helpot ja yksinkertaiset toimenpiteet, joihin tutustumme pian.

Hyvä Diili 24 kk

Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden.

LUKITSE SÄHKÖN HINTA KIINTEÄKSI!

Hyvä Diili 24 kk

Kiinteä kWh-hinta koko sopimuskauden.

Perusmaksu3,90 €/kk

Sopimuskausi24 kk

Pitkäkestoista vakautta sähkön hintaan. Hyvä Diili 24 kk on loistava valinta silloin, kun haluat, että sähkönhintasi pysyy muuttumattomana koko sopimuskauden ajan. Sopimuskausi on 24 kk. Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

Electricity Euro

Kiinteähintainen sähkösopimus koko sopimuskauden

Sahkoetu Joko Paiva

Aktivoi Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Moving

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Tuntitarkkaa pörssisähköä!

Netto Diili 24 kk

Hinta on aina ajan tasalla!

Perusmaksualk. 3,99 €/kk

+Pörssisähkön tuntihinta

Sopimuskausi24 kk

Netto Diili 24 kk -sopimuksen avulla voit helposti säästää kodin energiakustannuksissa siirtämällä kulutusta halvemmille tunneille. Toteutuneita ja tulevan vuorokauden tuntihintoja voit seurata näppärästi Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksella.

Electricity clock

Tuntitarkkaa pörssisähköä - säästä kuluttamalla edullisimmilla tunneilla

Sahkoetu Joko Paiva

Aktivoi Bonustunti-etu: tienaa 1 h ilmaista sähköä joka päivä

Lisäetu, 1kk=0€

Lisäpalveluista 1 kk ilmaiseksi

Moving

Muuttoetu: 120 h ilmaista sähköä

Sähkönkulutus kasvaa neliöiden ja asukkaiden määrän myötä

Asunnon koko ja tyyppi sekä asukkaiden määrä määrittelevät pitkälti sähkönkulutuksen. Erilaisiin sähkönkulutustarpeisiin sopivat erilaiset sähkösopimukset. Yksiön sähkönkulutus on yleensä maltillista, noin 120 kilowattituntia kuukaudessa. Pieneen yhden hengen kerrostaloasuntoon kannattavin sähkösopimustyyppi on usein tuntihintainen pörssisähkö kuten palkitseva Netto Diilimme. Tuntihintainen pörssisähkö mahdollistaa oman sähkönkäytön optimoinnin vuorokauden edullisille tunneille. Näin voi kerryttää huomattavaa säästöä!

Kun asunnossa oleilee kaksi ihmistä yhden sijaan ja huonemäärä kasvaa, kasvaa myös sähkönkulutus. Kaksion sähkönkulutus kerrostalossa on yhteensä noin 170 kilowattituntia ja rivitalossa hieman enemmän, noin 225 kilowattituntia kuukaudessa. Kolmioissa kilowattitunteja tulee keskimäärin lisää noin 40-50 kuukaudessa. Kerrostaloasuntojen sähkönkulutus on yleensä rivitaloasuntoja pienempää myös kolmioissa.

Eniten sähköstä maksavat omakotitaloasujat. Omakotitaloissa lämmitys muodostuu usein yhdeksi merkittävimmistä asumisen kuluista. Esimerkiksi neljän hengen sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutus on noin 1642 kilowattituntia kuukaudessa. Heille helpoin sähkösopimusvaihtoehto on yleensä kiinteähintainen sähkösopimus, kuten Hyvä Diili, jonka avulla sähkölaskun suuruuden pystyy ennakoimaan, vaikka sähkönkäyttö vaihtelisi reilustikin eri aikoina. Hyvä Diilin tilaajat saavat kuuden kuukauden perusmaksut ilmaiseksi ja lunastavat itselleen huomattavat säästöt sähkösopimuksen starttikaudelle. Lisäksi he, kuten kaikki asiakkaamme, hyötyvät sähkötuntiedusta eli heillä on mahdollisuus tienata joka päivä tunti ilmaista sähköä. Tämä tarkoittaa vuositasolla yli kahden viikon sähköjä ilmaiseksi!

Lämmityksessä piilee rahanarvoisia energiansäästö­mahdollisuuksia

Lämmitys on useissa kotitalouksissa suurin sähkönkulutuskohde ja kattaa joskus jopa ⅔ kaikesta sähkönkulutuksesta. Siksi kodin lämpötilaa on hyvä tarkkailla. Huonelämpötilaa voi mahdollisuuksien ja mieltymysten mukaan alentaa. Tiesitkö, että jo yhden asteen lämpötilan laskulla voit säästää jopa 5 % lämmityskuluista? Etkä välttämättä edes tunne lämpöeroa lainkaan. Kodin oleskelutilojen, kuten olohuoneen, huonelämpötilaksi suositellaan 20-21 astetta. Makuuhuoneen lämmityksen voi säätää tätä viileämmäksi, vaikkapa 19 asteeseen. Monet nukkuvat paremmin hieman viileämmässä lämpötilassa - kannattaa kokeilla!

Jos huoneiden säädetyt lämpötilat vaihtelevat, tulee väliovet mieluusti pitää kiinni. Tällöin lämpö ei karkaa huoneesta toiseen. Kannattaa myös pitää huolta siitä, että lämpö ei karkaa harakoille! Tiivistämällä ikkunat ja ovet voi vähentää asuntonsa vetoisuutta ja sähkönkulutusta. Myös verhot ikkunan edessä vähentävät energiankulutusta jopa muutamalla prosentilla. On hyvä kuitenkin varmistaa, etteivät paksut verhot peitä lämpöpatteria. Puolilämpimissä tiloissa, kuten varastossa ja autotallissa, huonelämpötila kannattaa rohkeasti säätää matalalle tasolle; niissä kun ei yleensä tule vietettyä pitkiä aikoja. Kun talo on tyhjillään, sitä ei myöskään kannata suotta pitää lämpimänä.

Myös kodin kuumimman huoneen, saunan, lämpötilaa voi tarkastella kriittisesti. Saunaa ei kannata pitää kuumana turhan tähden, vaan napsaista se pois päältä heti viimeisten löylyjen jälkeen. Toinen saunaan liittyvä energiansäästövinkki on uusia tai puhdistaa kiuaskivet säännöllisesti, koska muuten saunan lämpiäminen hidastuu, sähkönkulutus lisääntyy ja löylyt hiipuvat. Monelle voi tulla yllätyksenä se, että aina käyttövalmis kiuas on melkoinen sähkösyöppö. Se voi nostaa sähkölaskua jopa 300 eurolla vuodessa. Tällaisen kiukaan hankintaa kannattaa siis pohtia tarkkaan. Saunan energiataloudellisin lämpötila on 70-80 astetta. Jos saunan haluaa lämmittää sataseen asti, niin sähkönkulutus kasvaa 20-30 %.

Sähkönkulutuksen laskemisen kautta energiatehokkuus tappiin

Oman kodin sähkönkulutus kannattaa tarkistaa vähintään muutaman kerran vuodessa. Helpoin tapa laskea sähkönkulutus on tutkimalla sähkölaskusi. Siinä jaotellaan kuukausittainen sähkönkulutuksesi ja sen kustannukset. Laskusta tai sähköyhtiösi verkkopalvelusta selviää myös, miten sähkönkulutus vaihtelee vuorokaudenaikojen mukaan ja eri vuodenaikoina. On mielenkiintoista selvittää sähkönkulutuksesi huippukohdat. Riippuen sähkösopimuksestasi voit mukauttaa näitä sähkönkäyttöpiikkejä ja säästää rahaa. Jos käytössäsi on tuntihintainen pörssisähkö, voit siirtää sähkönkäyttöä - kuten pyykin ja astioiden konepesua sekä kodinkoneiden latausta - tyypillisesti huokeammille ilta- ja viikonlopputunneille ja kerryttää tuntuvaa säästöä.

Vaikkei tavoitteenasi olisi sähkönkulutuksen tutkiminen tuntitasolla, on hyvä olla ainakin yleiskuva oman kotitaloutensa sähkönkäytöstä. Sähkönkulutusta laskemalla näet ovatko laitteet ja järjestelmät turhaan päällä yöaikaan tai talon ollessa tyhjillään. Jos havaitset merkittävää sähkönkulutusta yön tunteina, kannattaa tarkistaa, että kotisi sähkölaitteet eivät ole tarpeettomasti päällä tai virransäästötilassa läpi vuorokauden. Käyttöveden kulutusta kannattaa myös seurata. Tehokkain käyttöveden energiansäästövinkki on lämminvesivaraajan säätäminen 55-65 asteeseen. Jokainen voi vaikuttaa veden kulutukseen ottamalla lyhyempiä suihkuja ja pesemällä aina täysiä koneellisia pyykkiä, mahdollisuuksien mukaan matalammassa lämpötilassa. Pitämällä silmällä vedenkulutusta voi myös havaita nopeasti häiriötilanteen kuten vesivuodon. Mitä aikaisemmin häiriö huomataan, sitä pienemmillä vaurioilla ja kustannuksilla yleensä selviää.

Kodin sähkösyöpöt - huomio nämä sähkönkulutuksessasi

Kotonasi saattaakin piillä monia yllättäviäkin mahdollisuuksia sähkön säästämiseen. Ei esimerkiksi ole yhdentekevää miten pyykkinsä kuivaa. Kaikista paras vaihtoehto on pyykin kuivattaminen ulkona, koska pyykin kuivattaminen sisällä vaatii lämmitysenergiaa. Saattaa tulla yllätyksenä, että pyykin kuivaus telineellä sisätiloissa saattaa kuluttaa enemmän sähköenergiaa kuin uuden tekniikan lämpöpumppukuivausrumpu, johon ei vaikuta ympäröivän huoneilman lämpötila. Perinteinen kuivausrumpu on kuitenkin energiaintensiivisempi vaihtoehto kuin pyykin kuivattaminen telineellä sisällä.

Valaistuksen keskimääräinen sähkönkulutus saattaa kattaa jopa 20 % kodin energiasta. Valaistukseen käytetyssä sähköenergiassa voi helposti säästää vaihtamalla hehku- ja halogeenilamput energiaa säästäviin vaihtoehtoihin, kuten led-valoihin. Tyhjää huonetta ei tarvitse valaista. Ylipäätänsä käyttämättömien laitteiden päällä pitäminen on täysin turha energiasyöppö. Sähkölaitteet kuten televisio ja tietokone kannattaa aina sulkea yöksi ja konttorityöpäivän ajaksi. Myös muut viihde-elektroniikkalaitteet tulee sulkea kokonaan kun ne eivät ole käytössä, koska ne kuluttavat sähköä myös valmiustilassa.

Oletko koskaan tarkistanut kylmälaitteidesi säilytyslämpötilat? Jääkaapin tulisi olla +2–+6°C ja pakastimen -18°C. Tätä kylmempiä niiden ei tarvitse, eikä oikeastaan kannatakaan, olla. Pidäthän huolen siitä, että kylmälaitteet ovat sijoitettu erilleen lämmönlähteistä kuten liedestä, uunista ja astianpesukoneesta. Kylmälaitteiden tiivisteen ja pinnat kannattaa pitää puhtaana, jotta ne toimivat mahdollisimman tehokkaasti. Välillä kannattaa myös kurkata jääkaapin ja pakastimen taakse ja tehdä pölyjenpoisto-operaatio. Näin laitteet säilyvät kunnossa pidempään.

Luonnollisesti yksi parhaista energiansäästökeinoista onkin se, että pitää hyvää huolta kodinkoneista ja elekroniikasta ja välttää turhien asioiden ostamista. Yleensä uusien kodinkoneiden sähkönkulutus on kuitenkin huomattavasti pienempää kuin edeltäjiensä, joten jo elinkaaren loppupäässä olevalla heikosti toimivalla energiasyöpöllä ei kannata kituuttaa pitkään. Uutta laitetta hankkiessa kannattaa tarkastaa, että valitsee korkeimman A-energialuokan laitteita.

Kun olet selvittänyt kotisi sähkönkulutuksen ja tehnyt tarvittavat sähkön säästötoimenpiteet, on aika tarkistaa sähkösopimus! Onhan sinulla käytössäsi juuri sinun asuntoosi ja elämäntilanteeseesi sopiva sähkösopimus? Ja ethän maksa sähköstäsi liikaa? Tutustu edullisiin sähkösopimuksiimme, joihin kaikkiin on paketoitu mukaan palkitsevia rahanarvoisia etuja. Kaikkiin sähkösopimuksiimme kuuluu aina myös todistetusti lämmin ja ystävällinen asiakaskokemus. Me palvelemme ja kuuntelemme asiakkaitamme ja se näkyy: meillä on tutkitusti alan keskiarvoa tyytyväisemmät asiakkaat (Kantar TNS 12/2020).

Laske sähkönkulutus, eliminoi kodin sähkösyöpöt ja säästä rahaa

Selvitä mikä on oma sähkönkulutuksesi kuukaudessa sähkölaskusta tai sähköyhtiösi verkkopalvelusta. Omaa sähkönkulutustaan voi muuttaa; erityisesti kodin lämmityksessä pilee useita rahanarvoisia sähkön säästämismahdollisuuksia. Jokaisessa kodissa saattaa myös lymyillä yllättäviä energiasyöppöjä, jotka on hyvä tunnistaa. Sähkönkulutuksen tutkimisen jälkeen on hedelmällistä arvioida, onko käytössäsi juuri sinun tarpeisiisi sopiva sähkösopimus.

TUTUSTU TYYTYVÄISIIN ASIAKKAISIIMME

Parasta Kotimaan Energiassa on ekologisuus ja kilpailukykyinen hinta. Jotenkin on tullut sellainen tunne, että sähköyhtiö on reilu.

Marko

En ole kuullut, että millään muulla sähköyhtiöllä olisi samanlaista palvelua. Ollaan oltu tyytyväisiä.

Satu

Mä oon Kotimaan Energian asiakas enkä aio vaihtaa. Oon tyytyväinen. Asiakaspalvelu on hyvää, se on edullinen - ei mulla ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa.

Toni

Kotimaan Energia 010 (2)
Bonustunti 1h
Tienaa jopa 365

PALKITSEVA SÄHKÖSOPIMUS - TIENAA TUNTI ILMAISTA SÄHKÖÄ JOKA PÄIVÄ!

Me Kotimaan Energialla palkitsemme kumppanuudesta. Bonustunti-edullamme tienaat tunnin ilmaista sähköenergiaa - joka päivä. Jopa 365 tuntia vuodessa. Viime vuonna asiakkaamme tienasivat miljoonia ilmaista sähkötunteja. Kalenterivuoden aikana tienatut tunnit hyvitetään kiitoksena asiakkaille seuraavan vuoden heinäkuun energiankulutuksesta. Bonustunti-etu edellyttää sähköistä asiointia meidän kanssa (laskutus ja viestintä).

asiakassuhdeikoni
ASIAKASSUHDE

Vaalimme suhdetta asiakkaisiimme. Lupaamme pitää sinustakin hyvää huolta.

Ikonit, Sähköä ilmassa
EDULLINEN

Tarjoamme rahanarvoisia etuja ja kilpailukykyisiä diilejä. Tienaa jopa 365 ilmaista sähkötuntia vuodessa.

asiakassuhdeikoni
PALKITSEVA

Palkitsemme kumppanuudesta mm. helppoudella, ilmaisilla sähkötunneilla ja iloisella palvelulla.

KOTIMAAN ENERGIAN ASIAKKAAT OVAT ALAN KESKIARVOA TYYTYVÄISEMPIÄ

Lähde: Kantar TNS 12/2020

Palvelukokemus

75% vastaajista on tyytyväisiä palvelukokemukseensa Kotimaan Energian asiakkaana.

customer satisfaction graph

Ostokokemus

88% vastaajista on tyytyväisiä asiakaskokemukseen sähkösopimusta solmittaessa Kotimaan Energialla.

Service experience 2

MIKÄ ON KOTIMAAN ENERGIA

Sähköyhtiö Kotimaan Energialta saat palkitsevimmat sähkösopimusdiilit lähes kaikkialle Suomeen. Voit valita myös uusiutuvaa energiaa: vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaa. Ympäristöystävällisen sähkösopimuksen valitsemalla, asiakkaamme tekevät samalla ekoteon, sillä uusiutuvan energian kuukausimaksuun sisältyy Kotimaan Energian vuosittainen tuki John Nurmisen Säätiön Itämeri -hankkeisiin.

Palkitseva ja energinen asiakaskokemus on meille sydämenasia. Asiakkaitamme palvelee yli 50 asiantuntevaa ja ystävällistä Kotimaan Energialaista Espoossa.