Vihreä valinta – Itämeren ja luonnon hyväksi

Vihreä valinta -lisäpalvelun avulla teet kaikista Kotimaan Energian sähkösopimuksista ekologisen. Vihreän valinnan tekemällä olet mukana tukemassa John Nurmisen Säätiötä, jonka missiona on puhtaampi Itämeri. Vihreä valinta -palveluun sisältyy Kotimaan Energian vuotuinen 5 euron tuki John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeille.

John Nurmisen säätiön Puhdas Itämeri -hankkeet ovat edistäneet merkittävästi Itämeren puhdistumista. Säätiön hankkeet ovat kustannustehokkaita ja niiden avulla on saatu aikaan konkreettisia tuloksia lyhyessä ajassa.

Vihreä valinta -lisäpalvelusta on tietysti muitakin hyötyjä. Valinnalla edistät samalla uusiutuvan energian tuotantoa ja hillitset ilmastonmuutosta. Vihreässä sähkössä käytetään vain uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä.

Kotimaan Energian Vihreä valinta -sähkö on peräisin seuraavista uusiutuvista energialähteistä:

Vesivoimasta

Vihreä valinta -palvelussa käytetty vesivoima on alkuperäsertifioitua ja tuotettu Norjassa Glomma-joen varrella sijaitsevissa Hafslund, Kykkelsrud Fossumfoss, Sarp ja Vamma -vesivoimaloissa. Kyseisissä laitoksissa vaelluskalat on huomioitu mm. kalaportailla tai mahdollistamalla kalojen kulkemisen vapaana virtaavan jokiosuuden kautta.

Tuulesta

Tuulivoima on puhdasta ja uusiutuvaa energiaa. Tuuli ei raaka-aineena lopu ja sen hyödyt energialähteenä ovat moninkertaiset haittoihin verrattuna.

Auringosta

Tiesitkö, että aurinkoenergiaa saadaan Suomessa keskikesällä reilusti enemmän kuin Keski-Euroopassa? Aurinko säteilee Suomen leveysasteilla noin 1000 kWh vuodessa eli yhtä paljon kuin Keski-Euroopassa. Aurinkopaneelit tuottavat kylmällä ilmalla energiaa enemmän kuin kuumassa.

Vihreä valinta on ympäristöteko, jolla voit vähentää jopa neljänneksen henkilökohtaisista ilmastopäästöistäsi.